Ericsson: az év végig 1,5 milliárd 5G-előfizető lehet

2G, 3G, 4G, 5G internetA gazdasági nehézségek ellenére is töretlen a legkorszerűbb mobilhálózat, az 5G térnyerése, év végére várhatóan legalább 1,5 milliárd előfizetője lesz világszerte.

Az Ericsson felmérése szerint az 5G jelentősen növeli a forgalmat a szolgáltatóknál, és újítások bevezetésére ösztönzi őket. Terjedése ugyanakkor nem egyenletes, hiszen Európa lemaradni látszik Észak-Amerika és India mögött. A kontinens nyugati felén az előfizetések még nyolcvan százalékban 4G-hálózatot használnak, az 5G aránya 69 millió előfizetéssel 13 százalék. Közép- és Kelet-Európa egy százalékon áll, a negyven százalékot 2028-ra érheti el. A lemaradás oka a lassú frekvenciakiosztás, illetve az, hogy a felhasználók nem szívesen váltanak drágább készülékre, ami szükséges lenne a legújabb technológia használatához.

A közlemény szerint ma világszerte 240 mobilkommunikációs cég kínálatában érhető el a kereskedelmi 5G, ügyfeleik száma meghaladta az egymilliárdot. A legelterjedtebb szolgáltatás a nagy sebességű adatátvitelt biztosító mobil szélessáv és a rögzített vezeték nélküli internetelérés, amelynek jelenleg a negyven százaléka, öt év múlva viszont már a nyolcvan százaléka használhat 5G-t. A hálózat leggyakoribb alkalmazása a videóstreaming, az online játék, a kiterjesztett és virtuális valóság, a szolgáltatók 58 százaléka ma már szórakoztató platformokat is kínál az 5G-s mobilelőfizetések mellé.

Az 5G technológia az utóbbi két év során hét százalékkal növelte a forgalmat abban a húsz országban, ahol a legtöbb az 5G-előfizetés, az Ericsson ezért jelentős üzleti lehetőségeket lát a további térnyerésében.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Holdról is látszik, akkora sikerrel zárult a NISZ projektje

csü jún 22 , 2023
A Holdról is látszik, akkora sikerrel zárult az a projekt, amelynek eredményeként a biztonságos elektronikus azonosítási és hitelesítési szolgáltatások továbbfejlesztése és kiterjesztése is megvalósult. A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) a közleményében azt írta, hogy a fejlesztések eredményei a lakosság, az államigazgatás és a vállalkozások által használt magas szintű, minőségi […]
Hold - Föld

És még ez is...