Mit lehet tudni az aranyérről?

aranyeresseg.huSok kérdés merül fel azokban, akik arra gyanakszanak, hogy aranyerük van. Mi megpróbáljuk végigjárni a témakört, és válaszokat adni. De már most leszögezzük: biztos diagnózist és szakszerű kezelést csak proktológus adhat, ezért mindenképp jelentkezzünk be egy kivizsgálásra a tünetek megjelenésekor!

1. Milyen tünetei vannak az aranyérnek?

Az aranyér ma már népbetegségnek tekinthető, sok ember szenved a panaszoktól. Mik lehetnek a tünetek? Nyálkás, véres széklet, végbéltáji viszketés, váladékozás. Gyakori a végbélnél észlelt csomó, mely lehet fájdalmas, de fájdalommentes is. Éppen ezért ne halogassuk a kivizsgálást, bármelyiket is észleltük magunkon, forduljunk orvoshoz!

A leggyorsabb megoldás, ha felkeresünk egy magánrendelőt: a Dr. Bánfalvi Aranyér Központ bejelentkezést telefonon és online módon is fogad. Itt megbízható proktológusok dolgoznak, akik több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, mégis jól ismerik a legmodernebb gyógykezelési technikákat.

A tünetek jelentkezésekor mindenképp tegyük félre szégyenérzetünket, és telefonáljunk időpontért vagy jelentkezzünk be online! Minél előbb járunk utána a dolgoknak, annál nagyobb a gyógyulás esélye. Sok esetben ugyanis más is állhat a háttérben, nem csak aranyér, éppen ezért van szükség proktológusra.

2. Mi okozhat aranyeret?

Az aranyér kialakulásának is többféle oka lehet. Leginkább az 50 év felettiek között jelentkeznek a tünetek, de mások is lehetnek veszélyeztetettek! Az orvosok általában három fő okot mondanak, ami miatt kialakulhat ez a betegség:

  • veleszületett kötőszöveti gyengeség: az aranyér tartásának gyengülése vezethet aranyérhez. Ha a családban előfordult aranyér, visszér, akkor nálunk is előjöhet.
  • hasűri nyomásfokozódás: ez általában akkor lehet kiváltó tényező, ha elhízás, terhesség miatt a has megnagyobbodik. Ilyenkor ez nyomást gyakorol az alhasra. De olyankor is erről van szó, ha valaki rendszeresen súlyos tárgyakat emel, mint például a bútorszállítók.
  • civilizációs ártalom: az egészségtelen életmód okozta problémákat nem is kell felsorolni, mindenki tudja, miről van szó: rostszegény étrend, alkoholfogyasztás, mozgáshiány.

De azok sem nyugodhatnak meg, akiknek a székelési szokásaikkal van baj: a gyakori székrekedés ugyanolyan hajlamosító tényező, mint a hasmenés.

3. Mit javasolnak az orvosok?

Nos, az orvosok mindenképpen alapos kivizsgálást javasolnak. Az aranyér okozta panaszokkal proktológushoz kell fordulni, ők foglalkoznak a végbélbetegségekkel.

Mivel sokan kínosnak tartják, hogy tüneteikről, hogylétükről beszéljenek, ezért célszerű magánrendelőt felkeresni. A már említett Dr. Bánfalvi Aranyér Központ több ízben is elnyerte az Év Magánrendelője-díjat, megbízható, lelkiismeretes orvosai mindig a legjobb kezelési módot kínálják fel, személyre szabott tanácsokat tudnak adni.

Akár megelőzés céljából, akár a tünetek kiújulásának elkerülése érdekében fogyasszunk rostban gazdag ételeket, mozogjunk sokat, és kerüljük a testileg-lelkileg megterhelő szituációkat, javítsunk esetleges rossz székelési szokásainkon.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Spórolós tippcsokor I.: Ne szaladgálj a postára!

pén aug 12 , 2022
Attól, hogy aktív internethasználókká válunk, még nem kell egész nap a kijelző vagy a képernyő előtt gubbasztanunk. Sőt, az online megoldások közül sok nemhogy időrabló, de időt is spórolhatunk vele. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság összegyűjtött néhány olyan megoldást, amit érdemes lehet megszívlelni. Cipőt a cipőboltból, Csekkbefizetés az iCsekkel! […]
Magyar Posta iCsekk

És még ez is...