Nők és kisebbséghez tartozó vállalkozók jelentkezését várja a Morgan Stanley

Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti központjának vezetőjeMorgan Stanley: a tavalyinál kétszer több, összesen tíz start-up részesülhet befektetésben és szakmai támogatásban.

Az Inclusive Ventures Lab (MSIVL, vagy Labor program) nevű akcelerátorprogrammal a vállalat a nők és a különböző kisebbségi etnikumokhoz tartozó vállalkozók cégeit-támogatja. A program keretében másodszor várják a jelentkezőket az EMEA régióból. Közülük tíz résztvevőt választanak ki, akik egy öt hónapos program során testreszabott segítséget kapnak vállalkozásuk fejlesztéséhez. A nemzetközi versenyre kifejezetten várják a jelentkezőket Magyarországról is.

„A Morgan Stanley immár több mint 16 éve van jelen a magyar fővárosban, mára a bank egyik legnagyobb informatikai és elemző központjává vált háromezer munkatárssal, így jó rálátásunk van arra, hogy milyen elkötelezett és tehetséges emberek vannak Magyarországon, tele nagyszerű ötletekkel. Az MSIVL program már bizonyította, hogy páratlan lehetőséget kínál az ígéretes vállalkozóknak arra, hogy leküzdjék az előttük álló akadályokat, és részévé váljanak egy hasonlóan gondolkodó emberekből álló közösségnek, amelynek segítségével új növekedési pályára állíthatják vállalkozásukat” — jelentette ki Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti központjának vezetője.

Az Labor programra február 14-étől hat héten át lehet jelentkezni az EMEA régióban, ezt követően választják ki azt a tíz vállalkozást, amely támogatást kaphat. Olyan cégek pályázatát várják, amelyek erős növekedési kilátásokat tudnak felmutatni, és innovatív, egy befogadóbb, fenntarthatóbb jövőt előmozdító technológiai megoldásokat fejlesztenek.

A Morgan Stanley először 2017-ben indított programot annak érdekében, hogy orvosolja a multikulturális hátterű és női vállalkozókat érő hátrányokat, amelyek a kutatások szerint elsősorban a tőkéhez jutás területén jelentkeznek. 2020-ban a Közép- és Kelet-Európában a kockázatitőke-befektetések alig egy százaléka irányult nők által alapított start-upokba1, öt százalék vegyes összetételű cégekbe, 94 százalék pedig kizárólag férfiak által alapított vállalkozásokba áramlott. Magyarországon része a problémának az is, hogy az Európai Unióban itt a legalacsonyabb, mindössze 13 százalék a vállalkozó nők aránya a tudományos, műszaki és informatikai területeken.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Fujitsu jóslatai a viszonteladói számára

ked febr 28 , 2023
Érdemes elolvasni Fernanda Catarino, a Fujitsu európai terméküzletág viszonteladókért, szakmai szövetségekért és ökoszisztémáért felelős vezetőjének elemzését az idén várható trendekről. Az előrejelzések készítése általában kockázatos vállalkozás, különösen változó időkben. Az iparág különböző területeiről érkező ellentmondásos jelentések tovább nehezítik ezt a feladatot. A pénzügyi recesszió 2023-ban gyűrűzik be a legtöbb régióba. […]
Fernanda Catarino, Fujitsu

És még ez is...