Technológia trendek 2022-ben

A tavalyi év egy technológiai fejlődéssel teli esztendő volt, amely a vállalatokat egy automatizáltabb és hatékonyabb modellé alakította át. Hatalmas újításoknak és áttöréseknek lehetünk részesei idén is és további innovációkat várunk a digitális transzformáció különböző területein.

Lássuk melyek a legmeghatározóbb technológia trendek 2022-ben!

5G

Szinte már minden telekommunikációs vállalat dolgozik az 5G alkalmazások fejlesztésén, melynek következtében idén minden szolgáltatónál elérhetővé válik hazánkban. Az előrejelzések szerint az 5G hálózatok 2024-re a világ 40%-át lefedik majd. Használata várhatóan forradalmasítani fogja életünket, mivel olyan fejlett technológiákra támaszkodó szolgáltatásokat tesz lehetővé, mint az AR és VR, továbbá a 4G-vel ellentétben számtalan eszköz csatlakozhat az 5G hálózathoz anélkül, hogy a sebesség jelentősen csökkenne. A gyárakban, a biztonságot és a forgalomirányítást javító HD-kamerákban, az intelligens hálózatvezérlésben és az intelligens kiskereskedelemben válik majd a legnagyobb hasznunkra.

5G

Távegészségügy

A világjárvány hatására a távgyógyászati szolgáltatásokba történő beruházások gyarapodtak, amelyek magukba foglalják a távdiagnózisokat, értékeléseket és az orvos-beteg konzultációkat. A betegekkel való érintkezés nélküli interakciót létrehozó technológiák közé tartoznak a telemedicinális robotok és a sebészeti robotok. Az innovatív távgyógyászati egészségmegfigyelő eszközök segítségével nyomon követhetőek az életmódbeli változások, valamint egészségi állapotunk és ezáltal előre jelezhetőek az esetlegesen kialakuló betegségek.

MI-alapú kiberbiztonság

A kibertámadások és adathalászat számának drasztikus növekedése arra kényszeríti a kiberbiztonsági cégeket, hogy új technológiai megoldásokat keressenek. A vállalkozások számára óriási segítséget nyújt, hogy a mesterséges intelligencia (MI) használatával lehetőségük van arra, hogy valós időben figyeljék és védjék a hálózatokat a hackerek ellen. A szerencsejáték-ipar az elsők között volt, akik alkalmazták ezt a technológiát, amikor a hagyományos kaszinókat és sportfogadásokat felváltotta az online kaszinó és az élő fogadás. A kaszinóipar a magas szintű kiberbiztonság szinonimájává vált.

Mesterséges intelligencia és gépi tanulás

A mesterséges intelligenciát már ismerjük a kép- és beszédfelismerés, a navigációs alkalmazások és még számtalan más területről. Széles körű használata jelképezi azt a potenciált, hogy megannyi iparágban kínál megoldásokat az egészségügytől kezdve a biztonságon és oktatáson át a logisztikáig és az informatikáig. Az MI egyéb felhasználási területei közé tartozik a gyártás automatizálása, az önvezető autók irányítása, valamint a Siri és Google is. Az MI egyik legfontosabb fejlesztése a gépi látás, ezáltal a számítógépek képesek látni és felismerni a tárgyakat egy videón vagy fényképen.

Robotizált folyamatautomatizálás (RPA)

A mesterséges intelligenciához és a gépi tanuláshoz hasonlóan a robotizált folyamatautomatizálás (RPA) is egy olyan technológia, amely automatizálja a munkahelyeket. Az RPA üzleti folyamatok automatizálását jelenti szoftverek segítségével, mint például a tranzakciók feldolgozása vagy akár az e-mailekre való válaszadás.

Új energetikai megoldások

Az éghajlatváltozás elleni küzdelem következtében további fejlesztések várhatóak az autó akkumulátorok, valamint az atomenergia és a zöld hidrogén terén. Ezek az új trendek lehetővé teszik majd, hogy energiát termeljünk a lakosság számára. Az új technológia trendek a zöldebb közlekedésre, az energiahatékony épületekre, a megújuló energiára és a fenntartható vízfogyasztásra irányulnak.

Metaverzum

Ez a digitális univerzum, amelyben a fizikai és a virtuális valóság egy közös online térben egyesül teljesen meg fogja változtatni a munkavégzés, a vásárlás, a kommunikáció és a szórakozás módját. A metaverzum nagyszerű lehetőségeket kínál a vállalatok számára is, az olyan multinacionális óriások, mint a Facebook, avagy a Meta, illetve a Microsoft csak néhány példa azokra a társaságokra, amelyek már csatlakoztak a metaverzumhoz. Ez a megatrend egy új korszakot teremt, amely nagymértékű változást fog eredményezni.

metaverzum

A fent említettek csak néhány példa az idei trendek közül, hiszen hihetetlen fejlődést láthatunk a technológiában, így egyes szakértők szerint minden bizonnyal a következő évtizedben nagyobb technológiai innovációt fogunk tapasztalni, mint az előző 100 évben együttvéve.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az LG 42 hüvelykes OLED televízióját szeretni fogják a játékosok

hét jún 6 , 2022
ShareTweetPinShareAz LG C2-es sorozat egy 42 colos OLED modellel bővítette. Az új televíziót elsősorban a gamerek számára fejlesztették, mivel mérete és funkciói kifejezetten ideálissá teszik konzolos és pc-s játékokhoz. A tévé többek közt például lehetővé teszi a Dolby Vision által támogatott játékot is 4K felbontásban, 120 hertzen. Az OLED fejlődésének […]
LG OLED C2

És még ez is...