Idézzük fel otthonunkban a tengerpartok kellemes hangulatát!

homeandstyle.huHa megkérdeznénk az embereket, hogy ki hová költözne, ha nyerne a lottón, akkor tízből legalább heten biztosan valamilyen trópusi szigetet neveznének meg, ahol egész évben meleg van, szinte mindig süt a nap, és az ablakon kinézve fehér homokos tengerpart látványát csodálhatják. 

A tengerpart mint olyan, sokak számára idilli hely, maga a földi Paradicsom, így nem csoda, ha a rá jellemző stílusjegyek egyre gyakrabban bukkannak fel a lakberendezésben is.

Melyek a tengerpart tipikus színei?

Csak képzeljük oda magunk elé, és máris megválaszolhatjuk a kérdést. Felbukkannak a kék különböző árnyalatai, melyek a napsütéses eget és a végtelen víztömeget jelképezik, kiegészítve a bézzsel és a fehérrel, melyek a homokos part jellemző színei. Esetleg becsempészhetünk még egy kis zöldet és barnát is, utalva a pálmafák levelére és törzsére.

Ezeket a színeket bátran alkalmazzuk akár a falakon, válasszunk ezekben pompázó dekorációs elemeket a Home&Style kínálatából, ahogy a bútorokon, a függönyökön vagy akár a padlón is megjelenhetnek. Egy halványkék falú szoba fehér mennyezettel, barna padlóval és bézs bútorokkal bárkinek eszébe juttatja a tengerpartok hangulatát, aki csak belép a helyiségbe. 

Milyen kiegészítőkkel hozhatjuk még közelebb a tengerparti miliőt?

A dekorálás során használjunk fel minden olyan anyagot, amely valamiképp kapcsolódik ehhez a témához. Tehát helyezzünk el kagylókat, tengeri csillagokat, például fényfüzér, mécsestartó, ajtódísz formájában. Ezenfelül használjunk homokot, amit tehetünk egy üvegvázába vagy egy magasabb falú átlátszó mécsestartóba. 

Szerezzünk be pálmafás díszeket, és aggassunk fel tengerpartot ábrázoló faliképeket! A dekorációkat akár meg is vásárolhatjuk, de még jobb, ha saját készítésűek, mert például a kagylókat a nyaralás során gyűjtöttük, vagy a saját fényképeinket nyomtatjuk ki, és kereteztetjük be.

Ezek a tárgyak ugyanis így már nemcsak a szoba kiegészítői lesznek, hanem egyben szép emlékeket is idéznek, melyeken jól esik majd elmerengeni egy esős, borús, szürke napon.

A tengerparti stílust alkalmazhatjuk szezonális jelleggel is, csak a nyári hónapokban. Ilyenkor nincs szükség olyan nagy változtatásra, mint a falak átfestése vagy a bútorok lecserélése, hanem maradjunk az olyan egyszerűen elhelyezhető kiegészítőknél, mint a függönyök, szőnyegek, díszek. 

Miért szeretjük a tengerparti hangulatot?

Jogos a kérdés, hogy miért nem például a zsúfolt metropoliszok vagy a hegyvidékek stílusát idézzük fel szívesen otthonunkban?

A tengerpart azért olyan közkedvelt téma, mert sokan oda utaznak nyaralni, emiatt jól esik visszaidézni az ott töltött időt egy szürke hétköznapon. Hisz egy nyaralás arról szól, hogy nincs munka, nincs kötelezettség, nincsenek határidők, nincs állandó rohanás, csak szabadság és tengernyi idő. 

Amikor reggel van lehetőségünk megcsodálni a napfelkeltét, a programjainkat úgy szervezzük, ahogy a kedvünk tartja, este pedig nem kell azon görcsölni, hogy holnap ismét vár a mókuskerék. Mindezeket az élményeket feleleveníti egy tengerparti stílusban berendezett szoba.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Sneakerek a sportos stílust kedvelők számára

sze jún 8 , 2022
ShareTweetPinShareAmikor klasszikus sneakert keresünk, akkor biztos az első gondolatunk szétnézni az interneten. Nem véletlenül, hiszen a legtöbb esetben itt találhatjuk meg a stílusos és márkás darabokat, amelyek megfelelhetnek a saját elképzeléseinknek. Az online világnak köszönhetően tehát akár az otthon kényelméből is megtalálhatjuk a legjobb cipőket. Lássuk azokat a sneakereket, amelyeket […]
truetosole.hu

És még ez is...