A 4iG igazgatóság az alaptőke emeléséről döntött

Jászai Gellért 4iGA 4iG Nyrt. igazgatóság döntött arról, hogy új részvények forgalomba hozatalával zártkörű alaptőke emelést hajt végre – tette közzé a társaság.

A tájékoztatás szerint a Rheinmetall Aktiengesellschaft a 4iG részére 33,65 milliárd forint pénzbeli vagyoni hozzájárulást bocsát rendelkezésre. A düsseldorfi székhelyű Rheinmetall tőkeemelése része annak a többlépcsős ügyletnek, amelynek keretein belül összesen 125 milliárdos tőkeemelést hajtanak végre intézményi befektetők a 4iG Nyrt.-ben. Az alaptőke-emelés 20 forint névértékű, 670 forint kibocsátási értékű, 50 223 881 darab 4iG részvény forgalomba hozatalával valósul meg. A 4iG alaptőkéjét (jegyzett tőke) 1 milliárd 4 millió 477 ezer forinttal emelik, azzal, hogy a pénzbeli vagyoni hozzájárulás alaptőke-emelés összegét meghaladó része, 32 milliárd 645 millió 522 ezer forint a 4iG tőketartalékába kerül. A Rheinmetall kötelezettséget vállalt arra, hogy az alaptőke-emelés során a tulajdonába kerülő 4iG részvényeket 24 hónapig nem értékesíti.

Januárban jelentették be, hogy végleges megállapodást kötött Jászai Gellért befektetési társasága, a KZF Vagyonkezelő Kft., a 4iG Nyrt., valamint a német Rheinmetall AG; a német világcég részvényvásárlással és tőkeemeléssel 25,12 százalékos tulajdont szerez a 4iG Nyrt.-ben, amellyel a magyar informatikai és távközlési cégcsoport legnagyobb nemzetközi befektetője lesz. A szerződéskötéssel a 4iG a düsseldorfi székhelyű, nemzetközi védelmi iparban és járműgyártásban is meghatározó globális vállalat kiemelt digitalizációs és informatikai partnerévé válik – írták. Az ügylet zárultával Jászai Gellért közvetett „tulajdona” 56,85 százalékról 50,22 százalékra csökken a társaságban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A magyar kutatók térképeztek fel az RNS-módosító mechanizmust

csü febr 24 , 2022
Ahogy az ékezetek a betűkön fontosak lehetnek egy szöveg megértéséhez, a nukleinsavak különböző módosulásai is jelentős szerepet játszanak a genetikai információ dekódolásában. A DNS epigenetikai, vagyis a genetikai szekvenciát nem érintő módosulásainak szerepe évtizedek óta széleskörűen tanulmányozott területnek számít, ugyanakkor az elmúlt évek rávilágítottak arra, hogy az RNS-nek is számos […]

És még ez is...