Balesetmentes húsipari munkát mindenkinek!

kesekollok.huHa valahol, hát a húsiparban komolyan kell venni a munkavédelmi előírásokat. Itt aztán nem szabad eltérni a szabályoktól, hiszen azzal csak magunknak ártunk a későbbiekben. Egy egyszerű konyhai kötényben és kesztűyben aligha tudnánk dolgozni!

Az életveszélyes jelenetek elkerülése érdekében most elhoztunk neked néhány minőségi, húsipari védőfelszerelést, amelyek nemcsak a biztonságod óvják meg, de még a hatékonyságod is növelik majd.

A védőfelszerelés legyen az alap!

A gyors, precíz és persze balesetmentes munkavégzéshez többre van szükség, mint puszta szakértelemre. A húsiparban legalábbis biztosan többre. A Kések Ollók Webáruház munkavédelmi felszerelései között olyan hasznos produktumokkal találkozhatsz, amelyeknek hála sokkal nagyobb védelemben lehet részünk.

De hogyan néz ki egy hentes vagy egy böllér munka közben? Általában kemény, munkavédelmi cipőt kell húzniuk, ezenkívül a kötény és a kesztyű szintén elengedhetetlen kellék.

Miért van ezekre szükség? Azért, mert a nagy méretű késekkel, bárdokkal sosem volt teljesen kockázatmentes a munka, plusz higiéniai szempontból is nagy szerepet kapnak ezek a kiegészítők.

Melyek a legjobb lánckötények?

A kötény sem egyszerű kötény, hanem egy igazi lánckötény. Ezek a munka vagy egy-egy disznóvágás során képesek megvédeni a ruházatunkat és a testi épségünket is. Mivel csúszós körülmények között is haladni kell a munkával, így nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat egy láncköténnyel a nyakunkban.

Egy minőségi lánckötény általában rozsdamentes acélból készül, s zárt acélgyűrűkből áll, amelynek köszönhetően elegendő vastagságú ahhoz, hogy védje a testet. A kézi kések szúró és vágó mechanikai hatása ellen tökéletes védőruha. A leggyakoribb méret belőle az 55 x 80 cm-es változat.

Elő a lánckesztyűkkel!

Tévhit, hogy a lánckesztyű egy elhagyható elem lenne. Ez a látszólag kis kiegészítő szintén létfontosságú védőkelléknek minősül.

A lánckesztyű szerkezete minőségi acélból készült gyűrűkből áll, így védi a kéz teljes felületét, sőt még az alkart is a kések által okozható esetleges sérülésektől.

A húsiparban azért is olyan bevált eszköz, mert mindenféle zsiradéknak ellenáll, könnyen tisztítható és fertőtleníthető. A csuklórésznél egy ellenálló anyagból kreált textilpánt található, amivel mi magunk állíthatjuk be a kesztyűt, saját kényelmi igényeink szerint.

Habár fémből készült, de az elektromos áram ellen nem véd meg minket, így a csontfűrész vagy az elektromos fűrész mellett nem ajánlott a viselése!

A Dick márka termékei között számos professzionális darabbal találkozhatsz, amelyekkel nyugodtabban végezhetsz el minden feladatot. Remélem, hogy te is rálelsz a legjobb védőfelszerelésre, balesetmentes húsipari munkát kívánok neked!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kóstolgatja a négynapos munkahét bevezetését a Magyar Telekom

pén jún 10 , 2022
ShareTweetPinShareMagyarországon a nagyvállalati szektorban elsőként a Magyar Telekom indít pilot projektet a négynapos munkarend megvalósíthatóságát vizsgálva – közölte a vállalat. Tesztjelleggel július és október között négy csapat – köztük támogató és ügyfélkapcsolatban dolgozó területek – négynapos munkarendre áll át a vállalatnál. A csapattagok változatlan alapbér mellett dolgoznak, és kiemelt figyelmet […]
4 napos munkahét

És még ez is...