Táplálékkiegészítők nélkül élni lehet, de vajon érdemes?

naturalzen.huA különböző értékes hatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítők nagymértékben hozzájárulhatnak az életminőség javulásához. Általánosságban is megéri a szervezetet vitaminokkal megerősíteni, viszont konkrét panaszok esetén is számtalan gyógyír kínálkozik természetes megoldásként.

A máj tisztításra vár?!

Régen a kiválasztó, méregtelenítő szervrendszer kizárólag akkor szorult külső támogatásra, ha valamilyen extra nehézséggel kellett szembenéznie. Viszont napjainkban a máj túlterheltsége jóformán univerzálisan felbukkanó tömegjelenségnek mondható. A fájdalom-, gyulladás- és lázcsillapítók, a nem mindig tiszta összetevőkkel rendelkező ételek, a mesterséges adalékok, tartósítószerek bizony jócskán próbára tehetik a májsejteket.

Az évezredes múlttal büszkélkedő máriatövis a máj regenerálásának vitathatatlan bajnoka. Kis hazánkban is megterem, de igazán a mediterrán égövön teljesedik ki, ahol az őszi időszakban is biztosított a 25 Celsius-fok körüli hőmérséklet.

A szárított, zúzott termést a legegyszerűbb közvetlenül, szájon át bevenni, majd bő folyadékkal leöblíteni. De sokan keverik bele a kásájukba, esetleg joghurtjukba. Amit mindenképpen érdemes tudni róla, hogy tea hagyományos értelemben nem készíthető belőle, ugyanis negyven foknál melegebb vízben egy az egyben megsemmisülnek a hatóanyagai. Vagyis az ilyen módon előállított főzet teljes mértékben haszontalan és hasznosíthatatlan. Így legfeljebb a mérsékelten meleg vízzel való a forrázás az egyetlen eshetőség, ha mindenképpen a teához hasonló jelleg elérése a cél.

A máj egészsége a bőrön érzékelhető!

Megdöbbentő tény, de igaz: az ideális méregtelenítés közvetlenül tapasztalható a bőrön, ami fényessé, csillogóvá, üdévé válhat. Ám ez a hatás a méltán népszerű hialuronsav fogyasztásával tovább fokozható. A gél az érintett bőrfelületre pipettával könnyedén felvihető. A kicsattanó, ráncoktól mentes, hamvas látvány ezek után duplán borítékolható. Sőt a szervezet védekezőképessége is fejleszthető.

A fotó forrása: Natalia Golubnycha/ Shutterstock.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Feljövőben a napi fogyasztási cikkek

ked febr 1 , 2022
ShareTweetPinShareAz élelmiszerek, háztartási cikkek és drogériai termékek internetes értékesítési forgalma csaknem 45 százalékkal nőtt Magyarországon tavaly az első kilenc hónapban, ez a szektor bővült a leggyorsabban az online kiskereskedelmen belül 2021-ben – derül ki a GKI Digital kutatásából. A tavalyi első három negyedév bruttó 75 milliárd forintot meghaladó forgalma a […]
e-kereskedelem

És még ez is...