Egyetlen bútort kell elszállítani? A megoldás: tehertaxi!

koltoztetes-szallitas-s-transport.huA tehertaxi egy olyan szolgáltatás, mely nem minden költöztető cégnél érhető el. Ahol viszont igen, ott egyre nagyobb kereslet mutatkozik rá. Ebben a cikkünkben megnézzük, hogy mi is ez a szolgáltatás, és mikor jön jól. Valamint azt is, hogy miért nem elérhető a legtöbb költöztetőnél, és miért tudják mások mégis biztosítani ezt a szolgáltatást. Lássuk!

Mi is az a tehertaxi?

A tehertaxi egy olyan szolgáltatás, mely során általában egyetlen bútordarabot kell eljuttatni A-ból B-be. Szokták még bútortaxinak is nevezni, mert olyan, mintha az egyik bútordarabunk fogna magának egy taxit, hogy eljusson az új címére.

A hiedelemmel ellentétben nem csak egyetlen vagyontárgy költöztetéséről van szó egy ilyen szolgáltatás során. Beleférhet akár az is, hogy egy kisebb, kevésbé felszerelt lakás teljes kipakolását is elvégezzék ennek keretein belül. Lényegében nincs is különbség egy normál költöztetés és egy tehertaxi között. Csak a mennyiség (és így a ráfordított összes idő) más.

Mikor jön jól a tehertaxi szolgáltatás?

Nagyon sokan nem tudnak úgy bútort, hűtőt, mosógépet, stb. vásárolni, hogy önerőből haza is juttassák. Nincs autójuk, vagy abba nem fér be, és nincs utánfutójuk sem, esetleg nem akarnak bérelni sem, mert nehézkes vele a közlekedés, a megállás a pakolás során. Ekkor nagyon jól jön a bútortaxi szolgáltatás, mely legtöbb esetben az egyetlen alternatíva.

Olyankor is jó, ha használtan vásárolunk valamit, amit haza kell juttatnunk. Lehet ez egy antik bútordarab, egy használt hűtő vagy mosogatógép is. Megoldják a szállítását! Ilyenkor még az sem opció, hogy a cégnek legyen saját házhoz szállítási szolgáltatása.

Ezenfelül egy bútorozott albérletből való kiköltözéshez is megfelelő a tehertaxi, mert valószínűleg csak pár bútorunk, de főleg ruhás és evőeszközös csomagjaink lesznek. Viszont van, aki ezt sem tudja maga megoldani, autó hiányában.

Miért nem elérhető sok költöztetőnél a tehertaxi szolgáltatás?

Ha ennyire sokan szeretnék igénybe venni ezt a szolgáltatást, akkor mégis miért van az, hogy sok költöztető cégnél nem elérhető a tehertaxi?

Ennek egyszerű oka van: nem annyira éri meg, mint egy telepakolt teherautónyi bútor elszállítása. A költöztető cégek ezért arra törekednek, hogy nagyobb megbízásokat szerezzenek, melyek jobban fizetnek. Ráadásul nincs is szabad kapacitásuk. Arra pedig, hogy behívjanak újabb munkatársakat egy-egy tehertaxi miatt, nem biztos, hogy lenne lehetőségük. Egyrészt mert jelentős lenne a felár, másrészt egy ilyen rövid munka miatt nem is érdemes senkit behívni. És nem is biztos, hogy bárki is elvállalna egy ilyen rövid megbízást.

Szerencsére az olyan profi cégek, mint a Servitius és Partnerei költöztetés, szinte bármikor készen állnak arra, hogy kiszolgálják az ilyen igényeket. És hogy miként csinálják? Fix állománnyal dolgoznak, nem beugrósokkal. Így olykor van szabad kapacitásuk. Ráadásul úgy állnak ezekhez a fuvarokhoz is, mint egy nagyobb megbízáshoz. Ez elégedett ügyfeleket jelent, akik később a nagyobb költözésnél is szívesen választják őket.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Miért érdemes foltálló festékeket használni?

pén aug 11 , 2023
Amikor nagy erőkkel készülünk a lakásfelújításra, azon belül is a falfestésre, akkor nagyon fontos, hogy a megfelelő alapanyagokat válasszuk a munkához. Ezzel egyrészt megkönnyítjük a dolgunkat, másrészt pedig tartós és esztétikailag is tökéletes végeredményre tehetünk szert. Ma már meglehetősen széles kínálatból válogathatunk, ahol olyan speciális termékek is elérhetőek, mint a […]
biborfestek.hu

És még ez is...