Mi mindent tehet lehetővé egy okos napelem rendszer?

wagnersolar.huVajon mekkora hozzáadott értéket jelenthet egy okos napelem rendszer célzott beszerzése és kialakítása egy-egy ingatlan, illetve háztartás mindennapjait tekintve. A gyakorlatban mi mindent lehet sikeresen megvalósítani a fejlett technológia segítségével? Ezt fogjuk közelebbről megvilágítani máris a bejegyzésben.

Milyen funkciót tölthet be egy otthoni okos napelem rendszer?

Egy napelemes rendszer a lakosság és cégek számára egy zöld megoldást biztosít. Az okos napelemes rendszerek  fő hozzáadott értéke, hogy lehetőség szerint még intelligensebbé segítsenek alakítani a szóban forgó ingatlanok mindennapi energiafelhasználását.

Többek között olyan haladó megoldásokkal, mint a Wagner Solar Hungária napelem rendszere. Komplett rendszerekről beszélünk tehát, amelyek egzakt választ adhatnak a jövő energiamenedzsment kihívásaira.

Kezdve a napelem modulokkal, a hozzájuk tartozó teljesítményoptimalizálók rendelkezésre állásával, high-tech inverterrel, akkumulátorral, inline mérővel és töltőkészülékekkel. Sőt, olyan smart energia eszközökkel együtt, mint a vízmelegítő vezérlő vagy egy-egy tartalék interfész.

Mi mindenben tudhat többet egy smart inverter?

Legjobb talán egy konkrét példán keresztül megvilágítani magát a kérdést. Szemléletes mondjuk a SolarEdge háromfázisú Energy Hub inverterét alapul venni, amely hosszú távon is rendkívül költséghatékony opció.

Kimondottan egyszerű és gyors üzembe helyezést tesz lehetővé, hiszen a speciális SolarEdge SetApp használatával akár okostelefonról is kivitelezhető mindez. De nemcsak átlátható, hanem biztonságos is a használata.

Merthogy akár az inverter, akár a hálózat leállásakor a magas feszültség elkerülése megoldottnak tekinthető. Mindez olyan formában, hogy magasabb szintű energiahatékonyságot tesz lehetővé, miközben a legújabb smart alkalmazásokkal és eszközökkel is kompatibilis.

Mi az, ami egy okos napelem rendszernek még a részét képezheti?

Az úgynevezett akkumulátor a maximális rendszerszintű enerbiztonságot tudja megadni, miközben pluszban tartalék energiaellátást is segít biztosítani. Hasonlóképp egyre több ingatlannál releváns az elektromosautó-töltő, amely a SolarEdge termékek esetén közvetlen kommunikációt biztosít az inverterrel.

Utóbbinál hozzáadott érték, hogy smart kivitelnél, illetve napelem kompatibilis megoldásnál a napenergia-többlet felhasználásával az önfogyasztás növelését is képes nagymértékben elősegíteni az eszköz. Sőt, az akkumulátorral kombinálva az éjszakai töltése is kivitelezhető.

De szintúgy szóba jöhet az inline mérő alkalmazása. Itt lényeges hozzátenni, hogy rendkívül pontos mérést tud biztosítani. Olyannyira, hogy a termelési, valamint a fogyasztási adatokat akár egy-egy százaléknyi pontossággal reprezentálja.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gazdasági informatika képzés indulhat jövőre Nagyváradon

vas okt 15 , 2023
Gazdasági informatika képzést terveznek indítani a következő, 2024-2025-ös tanévtől a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen (PKE) az Óbudai Egyetemmel partnerségben. Az új szakot stratégiai fontosságúnak szánják a régió magyar fiataljainak szülőföldön való tartása szempontjából. Pálfi József professzor, a PKE rektora és Kovács Levente professzor, az Óbudai Egyetem rektora elmondták: az új […]
egyetem előadó

És még ez is...