Ne járj csukott szemmel!

hirek.maA hírekkel kapcsolatban az emberek három csoportra oszthatóak: az egyik csoport szinte egyáltalán nem követi az aktuális híreket, a másik viszont csak a hazai híreket tartja követésre méltónak, és viszonylag kevesen vannak azok, akik egyaránt elolvassák a bel- és a külföldi történéseket is.

Azt, hogy ezek közül melyik a követendő példa, talán nem is olyan nehéz kitalálni, hiszen a mai, állandóan változó világunkban senki sem igazán engedheti meg magának azt a luxust, hogy ne kövesse a világban és az idehaza zajló eseményeket. Bármelyiket is vesszük alapul, mindegyik előbb vagy utóbb hatással lesz az életünkre!

Miért fontosak a külföldi hírek?

Jogosan merül fel benned a kérdés, és akár egy jól irányzott vállrándítással el is intézhetnéd a dolgot. Mi azonban óva intünk ettől a tudatos elzárkózástól, sőt, inkább azt tanácsoljuk, hogy kövesd a Hírek Ma külföldi híreit.

Persze most halljuk, hogy attól, hogy tudod, mi történik két országgal odébb, neked nem lesz olcsóbb vagy drágább a kenyér, és ugyanúgy be kell menned másnap dolgozni.

Valahol ez igaz is, ám közben minden egyes ország történései egy komplex rendszer részei, amelyek akarva-akaratlanul hatást gyakorolnak más országokra is. Elég csak egy-egy természeti katasztrófa vagy háború hatásaira gondolni. Sokszor valóban nem sejtjük, de később mégis meg fogjuk érezni a saját bőrünkön is ennek a hatását. Éppen ezért jó képben lenni, és esetlegesen számítani a változásokra, legyenek akár pozitív, akár negatív előjelűek.

Nem kell, hogy a hírekről szóljon az életed!

Most persze olybá tűnhet, hogy arra biztatunk, egész nap lógj a hírportálokon, és percről percre kövesd a külföldi történéseket. Azonban erről szó sincs.

A tudatos hírfogyasztás egyik fontos eleme, hogy minél több helyről tájékozódj, hogy semmiképp se ess az egyoldalú tájékoztatás csapdájába. Ám ha ezt hatékonyan szeretnéd véghezvinni, akkor azt csakis úgy teheted meg, hogy egy olyan hírgyűjtő portált követsz, mint amilyen a fent említett Hírek Ma is!

Ott ugyanis minden hírportál képviselteti magát, így ugyanazon hírt akár többféle olvasatban is láthatsz. Ezzel jóval hatékonyabban fogsz tudni információkhoz jutni, így a képernyőidőd is drasztikusan csökkenhet, miközben te magad tájékozottabb leszel!

Az információs társadalom tagja vagy!

Akár tetszik, akár nem, el kell fogadnod ezt a tényt, hiszen küzdeni vajmi értelmetlen ellene. A modern világunkban nagyságrendekkel több információt vagy kénytelenek nap mint nap befogadni, mint bármelyik előtted járó generáció.

Sőt, nem csupán a mennyiségről van szó, hanem arról is, hogy mekkora értéket képvisel egy időben megszerzett információ! Így makacskodás helyett bátran kereshetsz olyan hírforrásokat, ahonnan gyorsan és hitelesen tudsz tájékozódni, hogy mindig és mindenkor megalapozott döntéseket tudj hozni!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mindent, ami a nyaraláshoz kell, rendeljünk meg egy helyről

ked júl 11 , 2023
ShareTweetPinShareVannak, akik már le is tudták a nyári szabadságukat, mások most vannak útra készen, de azért a többség még tervezget és vásárolgat. Érdemes jó előre listát készíteni, miket kell beszerezni, és átnézni a holmikat, hogy mi az, ami megvan, de cserére szorul, és mi az, amit mindenképpen be kell újonnan […]
bestmarkt.hu

És még ez is...