Miért jó kamionsofőrnek lenni?

soforallas.comLehet, hogy most kapásból felmerül benned a kérdés, hogy miért, jó az egyáltalán? De ha jobban belegondolsz, mint minden dolognak, úgy a kamionvezetésnek is megvannak a maga előnyei a nyilvánvaló hátrányai mellett.

Ha csak kacérkodsz még a gondolattal, de nem vagy biztos, hogy érdemes-e belevágni a sofőrködésbe, akkor mindenképpen olvasd el a mai írásunkat!

Mi a célod?

Tagadhatatlan tény, hogy a sofőrök között a legjobban a kamionsofőrök keresnek. Ha végignézed a Sofőr állás belföldi munkalehetőségeit, látni fogod, hogy bár hazai viszonylatban azok is nagyszerű fizetéssel kecsegtetnek, mégis a külföldi kamionsofőrködés lesz az, ami igazán áttörést hozhat.

Lehet, hogy még az életed elején tartasz, és a jövődet, az egzisztenciádat szeretnéd megalapozni, vagy már családot alapítottál, és nekik szeretnél minél többet nyújtani, minél magasabb életszínvonalat biztosítani. Bármely esetről is legyen szó, nyilvánvalóan az a célod, hogy minél több pénzt tudj megkeresni havonta.

Ha sofőrködsz, akkor ilyenkor hamar eljuthatsz oda, hogy a külföldi lehetőségeket pásztázod, hiszen a sofőrködésnek ezen formájával akár bőven félmillió forint feletti összegeket is megkereshetsz.

Milyen előnyökkel jár a kamionos lét?

Egy külön életformáról beszélünk, ezzel talán még a leglaikusabb is egyetért. Kétségtelen hátránya lehet a rengeteg egyedül töltött idő és a családtól való hosszas távollét. Őszintétlenség lenne nem említeni a sok-sok kényelmetlenséget, amely az autóban való alvással, étkezéssel, valamint a benzinkutakon való tisztálkodással jár.

Cserébe viszont akad pár előny is. A legegyértelműbb talán az utazás maga, hiszen míg mások nap mint nap ugyanazt a négy falat nézik az irodájukban, addig a kamionsofőr munkájának színhelye nemcsak változatos, de meseszép is általában!

Persze nem csupán a természet szépsége és a városok, falvak egyedisége lehet vonzó, hanem az is, hogy mindezekkel együtt új kultúrákba nyerhetsz bepillantást. Lehetőséged nyílik valódi autentikus helyi különlegességeket kóstolni, megismerhetsz új embereket, sőt, akár új barátságok is köttethetnek.

Mindezek mellett a nyelvgyakorlás sem egy utolsó szempont, hiszen a külföldi munkák során élesben próbálhatod ki a már megtanultakat, illetve egy későbbi külföldre költözést is kiválóan meg lehet egy ilyen munkával alapozni.

Láthatod hát, számtalan anyagi és nem anyagi jellegű előny származhat abból, hogy nem rettenve a kihívástól a kamionos munka mellett döntöttél.

Összetartó közösség

Ha esetleg úgy érzed, szívesen hallanál még többet a kamionosok életéről, érdemes a közösségi oldalak zárt csoportjaiba belépni. A kamionosok összetartó közösséget alkotnak, segítik és támogatják egymást, és ez alól az újonnan érkező kollégák sem képeznek kivételt.

Nézz hát szét a Sofőr állás oldalán, és ha nem rettensz meg a kihívástól, bátran vállalj be egy kamionos munkát!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Shetland: Misztikus krimisorozat érkezett

sze ápr 12 , 2023
ShareTweetPinShareEgy Magyarországon még soha nem sugárzott sikersorozat, a Shetland érkezett meg a TV4 képernyőjére. Egy világvégi sziget, gyönyörűen fényképezett táj, aprólékosan kidolgozott karakterek és egy misztikus bűncselekménysorozat – ez jellemzi a Network4 csoport legújabb sorozatát. A Shetland a BBC One misztikus krimisorozata, amely Ann Cleeves regényei alapján készült. A sorozatból […]
krimi

És még ez is...