A medenceszivattyú nélkülözhetetlen kiegészítő

medenceorias.huLáttál már zöld és kellemetlen szagú vízzel teli medencét? Igazán nem a legkellemesebb élmény és nem is igazán egészséges. Számomra elképzelhetetlen, hogy az egyre fogyatkozó vízzel bármikor hanyagul bánjon valaki. Persze mindenhol előfordulhatnak „balesetek”, amikor elromlik egy fontos medencegépészeti elem, vagy rosszul adagolják a szükséges vegyszereket, és akkor a jó melegben bizony a nem kívánt folyamatok – a kórokozók elszaporodása – nagyon hamar beindulnak.

Vízmozgatás, szűrés és tisztaság

A megfelelő és jól karbantartott medenceszivattyú igazán nélkülözhetetlen társ, ha a víz tisztaságáról van szó. A Medence Óriás medenceszivattyú választéka kiemelkedő. A víztisztaságot soha nem szabad félvállról venni. Számos igazán kellemetlen kórt meg lehet előzni, ha a medence üzemeltetője minden esetben betartja az előírt lépéseket, és a megfelelő berendezéseket alkalmazza.

A vízminőség biztosítása és fenntartása elképzelhetetlen a megfelelő szűrőberendezés és a vízforgatás, vízmozgatás nélkül. Ennek alapvető eszköze a megfelelő teljesítményű szivattyú. Abban segít neked is, hogy a víz folyamatosan mozgásban legyen, és eljusson a hozzá csatlakoztatott szűrőberendezéshez. Ebben többféle szűrőközeget is tudsz használni, ám mindegyiknek az a rendeltetése, hogy megfogja és kiszűrje a vízben található szennyezőanyagokat.

A leggyakrabban alkalmazott anyagok ehhez a mechanikai szűréshez: a homok, a papír és ma már az üvegrészecskék is. Mind nagyon hatékony tud lenni, de csak abban az esetben, ha a teljes medencevíz naponta minimum két alkalommal áthalad a szűrőközegen.

Mekkora medenceszivattyú kell?

Most igaznak bizonyul a mondás, hogy “a méret a lényeg”. A megfelelő keringési teljesítményt csak abban az esetben tudod majd elérni, s ezzel a víz megfelelő tisztítását elvégezni, ha egyenes arányban áll a szivattyú és a medencéd nagysága. A köbméter értékekre kell nagy figyelmet fordítanod a kiválasztás során. Nem az lesz a lényeg, hogy a szivattyút egész nap dolgoztasd, hanem a rendszeresség és hogy minden egyes nap minimum két alkalommal az egész medence vize áthaladjon és megtisztuljon a szűrőben. Ha nagy a hőség, vagy sokan pancsolnak a medencédben, akkor ennél több alkalomra is szükség lehet.

Jól jöhet egy időkapcsoló, esetleg egy távolról vezérelhető kapcsoló, így nem kell majd állandóan személyesen neked beindítanod a rendszert.

A medenceszivattyú segít spórolni

A víz forgatása és szűrése mellett több más eszköz is a rendelkezésedre áll, hogy minden a legnagyobb rendben legyen a medence tájékán, de akkor is ezek a legelső és legalapvetőbb védelmi bástyák. A kellemetlen mikroorganizmusok elleni küzdelem mindennapos, de nagyon is kifizetődő. Ha elmulasztod, igazán költséges és időrabló a teljes vízmennyiség lecserélése, a takarítás, majd az újbóli feltöltés a tiszta vízzel. Kapcsolj előbb, és kapcsolj naponta kétszer szivattyút!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

NIX Solutions: érdekes ukrán it-cég nyitott irodát Budapesten

vas aug 7 , 2022
A több információtechnológiával foglalkozó weboldal számolt be fizetett hirdetésben, hogy Budapesten nyitott irodát az állítólag a világpiac egyik legnagyobb it-outsourcing beszállítója, az ukrán NIX Solutions Ltd., illetve annak magyar leányvállalata a NIX Tech Kft. A NIX a pr-cikkek szerint mindenekelőtt a magyar informatikai ipar fejlődését kívánja támogatni, és aktívan szeretné formálni […]
NIX Solutions Budapesten

És még ez is...