A bőrápolás kollagénnel kezdődik

herbastar.huA húszas éveidben még valószínűleg elképzelni sem tudtad, merted, akartad, hogy nemsokára eljön az az idő, amikor több figyelmet kell fordítanod a bőrápolásra, mint a tisztítás és a smink lemosása. A ráncok kialakulásában a genetika mellett nagy szerepet játszik az egyéni életmód, a táplálkozás, az időjárás, a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, és a szervezet kollagén háztartásának természetes leállása. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy hogyan őrizd meg bőröd fiatalságát kollagénnel.

Hallottál már a kollagénről?

Biztosan, hiszen nagyon sok kozmetikai cég használja a testápolói, arckrémei összetevőjeként. A kollagént a testünk képes előállítani, és erre szükségünk is van, mert ez egy olyan fehérje, ami a csontokban, inakban, izmokban, mindenhol jelen van, így a bőrben is. 

Testünk tömegének 10%-át a bőr teszi ki, aminek a felülete nagyjából 1,5-1,8 m2, és javarészt víz és kollagén alkotja. A kollagén pótlásáról a húszas évek közepén, harmincas évek elején érdemes elkezdened gondoskodnod, amit a legkönnyebben a marha kollagén termékekkel tudsz megtenni. Ezzel elkerülheted, hogy a szervezetedben jelentősen csökkenjen a kollagéntartalom, ami az egész test gyorsabb öregedéséhez vezet. Érdemes a HerbaStar étrend-kiegészítőivel is megspékelni a dolgot, hogy biztosan sikeres legyen a folyamat.

Miért van szükség a pótlásra?

Az előző bekezdésben azt írtuk, hogy a kollagént az emberi szervezet képes előállítani, miért kell akkor pótolni? A kollagén termelődése nagyjából a húszas éveink közepén elkezd lassulni. Évről évre 1-1%-kal kevesebb jut belőle az összes szervünkhöz, és mivel lényegében mindenhol jelen van, hiánya is mindenhol érezhetővé válik. Fájni kezdenek az ízületeid, töredezetté válik a körmöd és a hajad, romlik a látásod, bőröd elveszti rugalmasságát.

Bizonyos szokások gyorsítják a folyamatot

A becsült évi 1%-os kollagénvesztés sajnos több is lehet az egyéni életviteltől függően. Nézzük, mik befolyásolják negatívan a kollagén mennyiségét:

  • Dohányzás
  • Egészségtelen étrend
  • Túl sok cukorfogyasztás
  • Légszennyezés
  • Erős UV-sugárzás

Kis odafigyeléssel rengeteg tehetsz magadért

Az életmód megváltoztatásával, valamilyen sport beiktatásával, és a cukor minimálisra szorításával például már kevesebb fog távozni ebből a fontos fehérjéből. Sőt, ha már az étrendnél tartunk, számos olajos mag, gyümölcs, zöldség, tengeri herkentyű képes a kollagéntermelődés beindítására, serkentésére, ezeket ajánlott gyakrabban fogyasztani. 

A legbiztosabb módja azonban, hogy megelőzd a fizikai tüneteket, ha hidrolizált kollagén formájában veszed magadhoz az anyagot. Ez könnyen emészthető, és a napi adagod biztosítod, ha a reggeli gyümölcslevedhez kevered.

Kívülről befelé haladva

Ma már a kozmetikumok egy része kifejezetten erre specializálódva készül, hogy egyrészt lassítsák a fehérje távozását, másrészt aktivizálják a létrejöttét. Mindezek mellett célzottan veszik kezelésbe a ráncosabb, kevésbé tónusos területeket.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mire való a konyhai olló?

pén júl 8 , 2022
A konyhai ollók használata mindennaposnak tekinthető abból a szempontból, amikor egy-egy tasakot, papírt vagy dobozt szeretnél kibontani. A húsfeldolgozásban betöltött szerepükről még nem mindenki hallott, emiatt nem is terjedt el olyan mértékben. A konyhai ollók szerepe Már a fenti pár mondatból is kiderült, hogy a konyhai ollóknak két nagy csoportja […]
extrametal.hu

És még ez is...