Nem csupán esős időben véd téged a kerékpár sárvédője

bicajozz.huHa bicajoztál már úgy, hogy nem volt a gépeden sárvédő, akkor nagyon is jól tudod, hogy mekkora bosszúságot okozhatnak az aszfaltról vagy a terepről a ruházatodra kerülő ilyen-olyan nagyságú – az esetek többségében – kimoshatatlan, vagy legalábbis nehezen kimosható szennyeződések.

És mindez nem csupán a tavaszi és őszi esős nappalokon és estéken, vagy a nyári záporos időszakokban fordulhat ám elő! Elég hozzá egy csőtörés az egyik útba eső szakaszon, vagy egy kis locsolás utáni sár, és máris megesik a baj.

Hogy ne a folttisztítókat kelljen tesztelned

A kerékpárokat a kerékpáros kiegészítő felszerelések teszik igazán komfortossá. A Bicajozz.hu kerékpár sárvédői nagyban hozzájárulnak – számos más, az oldalon kapható többi kiváló kerékpáros felszereléssel együtt – ahhoz, hogy mindenkor élvezetes legyen a tekerés, és ne a kimoshatatlan foltok miatt legyenek ezek az alkalmak emlékezetesek.

Olyan ez, mint a lakásban a különféle kiegészítő bútorok vagy a dekorációs tárgyak. Meg tudunk lenni nélkülük, de akkor azért sokkal sivárabbnak és kényelmetlenebbnek is éreznénk a hétköznapjainkat. Nos, a sárvédő pont ilyen: mellőzheted, de sokkal többet profitálsz abból, ha felszerelsz az első és a hátsó kerékhez is egyet-egyet.

A sárvédővel még egyedibbé teheted a bicajod

A sárvédő kiválasztásánál döntő szempont a kerékpár típusa és a gumi szélessége. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen terepen használt bicajhoz kell sárvédőt választanod. A városi és a trekking kerékpárokhoz például sokkal hosszabb és keskenyebb sárvédőre lesz majd szükséged, mint a mountain bike bicajokhoz.

Utóbbiak esetében ugyanis nagyobb távolságot illik hagyni a sárvédő és a kerék között. Maga a szerkezet is sokkal merevebb. Mivel a talaj egyenetlenebb az ilyen típusú kétkerekűek esetében, a hátsó keréknél nem is a bicikli vázára kell felszerelni az oda való sárvédőt, hanem magára a nyereg rúdjára. Sokkal erőteljesebb a járgány rugózása, és ha nem a fentiek szerint történik a sárvédő felszerelése, akkor a gumikkal az gyakran összeérne. Ez pedig mindkét elemet igazán hamar tönkre tudná tenni.

Szetteket is vásárolhatsz

Ha a Bicajozz.hu oldalon rendelsz sárvédőket, azokat – kérésedre – fel is szerelik neked, valamint 3 év garancia is jár ezekhez. Igazán színes ma már a kínálat a sárvédők piacán is: nagyon sokféle árnyalatban és kivitelben találhatsz megfelelő termékeket. Ezekkel nem csupán hasznos, de nagyon tetszetős és garantáltan egyedi kiegészítőkhöz jutsz. Ráadásul a sárvédők még rendkívül komoly biztonsági elemek is, hiszen a rájuk szerelt fényvisszaverőkkel sokkal hamarabb leszel érzékelhető a többi, közlekedésben részt vevő számára.

Egy sárvédő igazán nagy szolgálatot tehet neked mindig, legyen szó városi, országúti vagy akár terepkerékpározásról is. Amellett, hogy a szennyeződésektől véd, fontos biztonsági szerepe is van, és ezzel még garantáltan egyedivé is varázsolhatod a drótszamarad.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Demeter a Frontirához igazolt

szo szept 17 , 2022
ShareTweetPinShareStratégiai dizájn céghez, a Frontirához csatlakozott Demeter Judit, a Vodafone Design Lab korábbi vezetője. Demeter szolgáltatási és üzleti dizájn területen szerzett több mint tíz éves szakmai múlttal csatlakozott a Frontirához. Korábban négyévnyi banki szektorban szerzett tapasztalattal felvértezve érkezett 2015-ben a Vodafone-hoz, ahol többek között a mára már 14 főt számláló házon belüli […]
Demeter Judit

És még ez is...