Állítólag kriptovalutát fejleszt a Facebook

Saját kriptopénzt fejleszt a Facebook — írja az Index.hu a Bloombergre hivatkozva. A hírügynökség információi szerint a blokklánc technológiára alapozó digitális pénz úgynevezett stablecoin, vagyis az árfolyama a dolláréhoz lesz kötve – ez pedig kiiktatja a bitcoinra és rokonaira jellemző őrült árfolyam-hullámvasutazást. A kriptopénzt a WhatsApp csetalkalmazás részeként fejlesztik, és az appon belüli gyors és biztonságos pénzküldés lesz a feladata. Az egyelőre név nélküli kriptovalutát Indiában fogják először tesztelni, ami ideális terep ehhez: az országban kétszázmillióan használják a WhatsAppot, és a külföldön élő indiaiak évi 69 milliárd dollárt küldenek haza különféle csatornákon.

A Facebook egyelőre csak annyival kommentálta a lap értesüléseit, hogy valóban van egy kisebb fejlesztőcsapatuk házon belül, ami a blokklánc technológiával kísérletezik, de egyelőre semmi komolyabb bejelentenivalójuk nincs az eredményeikről. Szakértők jó ideje rebesgetik már, hogy a cég bagy erőkkel dolgozik valamilyen kriptopénz-projekten. A Facebook 2014-ben igazolta le a PayPal volt vezetőjét, David Marcust, aki a Messenger alkalmazás projektvezetői posztjáról idén májusban a cég blokklánc-projektjeiért felelős vezetői székébe ült át. Több mint negyven programozó dolgozik a keze alá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ablonczy Balázs bejelentette a távozását az SAP éléről

pén dec 28 , 2018
Bejelentette távozását az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Ablonczy Balázs saját döntéséből, több mint tíz évnyi sikeres cégvezetés után távozik a társaságtól. Ablonczy 2008 végén csatlakozott az SAP-hoz, a szoftvervállalat hazai ügyvezető igazgatójaként. Irányítása alatt a cég Magyarország legnagyobb it-vállalatai közé emelkedett, meghaladva a 34 milliárd forintos árbevételt és az […]

És még ez is...