Miért szükséges hidratálnod a bőröd?

qmsmedicosmetics.huA bőr a harmincas évektől kezdve kevesebb zsírt kezd termelni, ami nagyon jó hír azoknak, akik felnőttként is küzdenek a pattanásokkal. Abból a szempontból viszont kevésbé örömteli, hogy az elasztikus rostok a rugalmasságuk nagy részét elveszítik, a bőr pedig jóval szárazabbá válik.

A sejtosztódás lelassulásáról nem is beszélve, aminek következtében a bőr legfelső rétegének megújulása az eddigi 28 helyett 40 nap alatt zajlik le. Az olyan kiváló minőségű készítmények alkalmazásával azonban, mint amilyenek a QMS Medicosmetics Hungary hidratáló termékei, megőrizheted a bőröd hidratáltságát és frissességét.

A hidratálás segít a bőr fiatalos megjelenésének megőrzésében

Az arcodon, a füleiden, a nyakadon és a mellkasodon a bőrsejtek gyorsabban cserélődnek le, mint a tested más területein. Ezek a részek sokszor sebezhetővé válnak a szárazság miatt, ráadásul jobban ki vannak téve az időjárás kedvezőtlen hatásainak, legyen szó szélről, hidegről vagy erős napsugárzásról. A megfelelő összetevőket tartalmazó hidratálókrém azonban segíthet megadni az érzékeny bőrödnek azt a lendületet, amelyre szüksége van ahhoz, hogy helyreálljon, és egészséges maradjon.

A hidratáló felveszi a harcot a ráncok ellen

Az a bizonyos telt, feszes érzés az arcodon a hidratálás után egyáltalán nem illúzió. A British Journal of Dermatology – ami egy havonta megjelenő, szakértők által lektorált orvosi folyóirat – szerint a megfelelően hidratált bőrű embereknél a ráncoknak csak a töredéke jelenik meg a száraz bőrű egyéneknél tapasztaltakhoz képest.

Csökkenti a gyulladás tüneteit

Nagyszerű hír az érzékeny vagy rendkívül viszkető bőrűek számára, hogy a természetes összetevőket, például kamillát és aloe verát tartalmazó bőrnyugtató hidratálókrém csökkentheti a gyulladást, a viszketést és a szárazságot.

Ilyen például a QMS kiváló minőségű Advanced Pearl Protein azonnal felszívódó luxus színvonalat képviselő kréme, amely a különleges és természetes összetevőinek (selyemprotein és exkluzív kagylógyöngy kivonat) köszönhetően, azonnal megduplázza a bőr hidratáltsági szintjét, miközben puhává varázsolja. További hatóanyagai megnyugtatják a bőrt anélkül, hogy ragacsos vagy zsíros érzetet hagynának maguk után.

Tökéletes megkoronázása egy forró zuhanynak

Valljuk be őszintén, nincs is jobb egy forró zuhanynál egy fárasztó nap után! Nagyszerű és igazán ellazító érzést nyújt, de sajnos azonnal kivonja a nedvességet a bőrből. Ha azonban csak egy percet szánsz a fürdés után arra, hogy felhelyezed az általad választott hidratáló krémet, akkor a bőröd nem csupán tiszta lesz, de védelmet is élvez a napi stresszfaktoroktól.

Végső gondolatok

Ahogy a fentebb felsorolt okok is kiválóan mutatják, a hidratálás kiemelt jelentőséggel bír. Ezért mindenképpen érdemes neked is beépítened a bőrápolási rutinodba. Arra viszont feltétlenül ügyelj, hogy olyan terméket vásárolj, amely kompatibilis a bőrtípusoddal. Ha sikerül ezt a fajta készítményt megtalálnod, és arra is figyelmet fordítasz, hogy ezt rendszeresen használd, akkor idővel garantáltan látványos eredményeket fogsz majd tapasztalni.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

NMHH: együttműködési megállapodás az Infotér Egyesülettel

pén jan 13 , 2023
Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Infotér Egyesület. Az NMHH közleményében az összefogást az információs társadalom fejlődésének támogatásával, valamint a lakosság, a gazdasági szereplők, az oktatási és kutatási szektor szakmai tájékoztatásával indokolták. Az NMHH feladata a belföldi hírközlési piac szabályozása és felügyelete, de figyelmének […]

És még ez is...