GVH: áldás a LIGA TV mobil közvetítési szolgáltatási üzletágának eladására

televizioA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a LIGA TV Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. mobil közvetítési szolgáltatási üzletága az Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt. (AH) részévé váljon. Az Üzletág elsősorban mobil eszközökkel történő sport és kulturális esemény-közvetítést végez magyarországi és külföldi televíziós társaságoknak, és bérbe is adja közvetítő eszközeit. Az AH kizárólagos tulajdonosa a Magyar Állam, amelynek tulajdonosi jogait – az üzleti tervet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) Igazgatósága fogadta el – közvetetten a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot irányító miniszter (NFM) gyakorolja.

A GVH az összefonódás hatásainak értékelésekor megállapította, hogy nincs azonos tevékenysége az Üzletágnak és az NFM gazdasági egységébe tartozó vállalkozásoknak, köztük az AH-nak, nincs vertikális kapcsolat az NFM-gazdasági egységbe tartozó vállalkozások és az Üzletág tevékenységei között, így káros horizontális és vertikális hatással nem kell számolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Itt a Samsung Galaxy A új szériája

sze jan 27 , 2016
Magyarországon is kaphatók a Samsung Galaxy A szériájának legújabb tagjai. A 4,7 colos A3 és az 5,2 colos A5 készülék is a Galaxy vonalra jellemző prémiumhatású fém-üveg külsőt, valamint számos továbbfejlesztett multimédiás és kényelmi funkciót kapott. A megnövelt akkumulátor-kapacitás, valamint a fejlett elő- és hátlapi kameráknak köszönhetően az A3 és […]