Ha jót akarsz, frissítsd az Apple kütyüid!

iPhoneAz Apple által kiadott iOS 15.3.1 és macOS Monterey 12.2.1 frissítések megoldanak egy problémát a Safari böngészőben, ami bizonyos körülmények között lehetővé teszi egy káros kód futtatását. Az iPhone és iPad tulajdonosok azonnal telepítsék az iOS 15.3.1 -et, az iMac vagy Macbook számítógépet használók pedig a lehető leghamarabb váltsanak macOS Monterey 12.2.1 -re : ez a két, az Apple által most elérhető operációsrendszer-frissítés biztonsági hiányosságot old meg iOS 15.3 és macOS 12.2, valamint minden korábbi verzióban. A hiba a Safari böngészőmotorjának belső memóriakezelésével kapcsolatos biztonsági rés, amelyet a macOS és az iOS is használ. A CVE-2022-22620 elnevezésű biztonsági rés tetszőleges kódfuttatású támadásokat tesz lehetővé, és ezért nagyon kritikus.

Az Apple nem közölt konkrét részleteket, csupán annyit közölt, hogy „ …a rosszindulatú webtartalom feldolgozása tetszőleges kód futtatását teheti lehetővé. Az Apple-nek tudomása van egy esetről, amely szerint ezt a hibát már kihasználhatták. Tehát fennáll annak a veszélye, hogy egy olyan hivatkozásra kattint a gyanútlan felhasználó, amely egy rosszindulatú webhelyre vezet, és ahonnan megtámadhatják. Az Apple által kiadott mindkét frissítéssel a probléma megoldódik” – írta a cég. Az IOS 15.3.1 telepíthető iPhone 6s és újabb készülékekre, minden iPad Pro modellre, iPad Airre a második generációtól kezdve, iPadre az ötödik generációtól felfelé, iPad mini 4-re és újabbra, valamint 7. generációs iPod touch készülékekre. A macOS 12.2 frissítés minden macOS Montereyt futtató eszközre telepíthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

MI-modellek megbízhatóságát vizsgálják Szegeden

hét febr 14 , 2022
A MI-modellek megbízhatóságát vizsgáló, négyéves kutatási program indult 1,2 milliárd forintos támogatásával a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE). A közlemény szerint az SZTE-n 2018-ban alakult meg a szoftvermérnöki, az adatok feldolgozásával kapcsolatos, illetve alkalmazásspecifikus – a többi közt közlekedésszervezési, egészségügyi vagy geoinformatikai – feladatokat végző Smart Rendszerek Kutatóintézet 12 csoport bevonásával. A […]
modellek

És még ez is...