Finnország: 450 megahertzes LTE mobilhálózattal fedik le az országot

mobil-internetTechnológiai áttörést képviselő, a 450 megahertzes frekvencia tartományban működő LTE (Long Term Evolution – negyedik generációs vezeték nélküli, gyors adatátviteli technológia) mobil távközlési hálózatot telepít Finnországban a kínai Huawei – tájékoztatta az MTI-t a kínai társaság magyarországi leányvállalata. A kínai cég a világon elsőként létesít 450-es frekvencia tartományban működő LTE mobil kereskedelmi távközlési szolgáltató hálózatot.

A finn távközlési szolgáltató az idei év végére országos lefedettséget kíván biztosítani előfizetőinek mobil szélessávú internet szolgáltatásával. A 450 MHz-es frekvencia tartomány egyik legnagyobb előnye, hogy a magasabb frekvencia tartományoknál lényegesen kevesebb bázisállomással teszi lehetővé a teljes szolgáltatási lefedettséget, így alacsonyabb költséggel és rövidebb idő alatt telepíthető — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az EU segíti a magyar fogyasztókat külföldön

sze júl 9 , 2014
Az Európai Fogyasztói Központok Hálózata kidolgozta az ECC-Net: Travel nevű mobilalkalmazást, amely segít eligazodni európai fogyasztóvédelmi kérdésekben az unió tagországaiban, Norvégiában és Izlandon – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságon belül működő magyarországi Európai Fogyasztói Központ az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint az ECC-Net: Travel alkalmazás használatával az Európai Unióban hivatalos 23, valamint […]
kosár, kiskereskedelem