Készíts egyedi álmennyezetet lambériából!

kaplarfatelep.huA hagyományos fa építőanyagok a modern építészeti megoldásokban is kiemelkedő fontosságúak, hiszen a természetes hatást a fa és a faalapú anyagok biztosítják leginkább. Ha burkolóanyagot keresel, a lambéria az az esztétikus és természetes változat, ami soha nem megy ki a divatból.

Mikor válassz lucfenyő lambériát?

Ha költségkímélőbb megoldásban gondolkodsz, akkor számításba jöhet a lucfenyő lambéria. Ez egy esztétikus rajzolatú anyag, amely kellemes színével, finom erezetével egyedien szép látványt nyújt az otthonodban. Felhasználás szempontjából is előnyös, hiszen könnyen megmunkálható. A Káplár fatelepen kapható lucfenyő lambériát úgy vághatod, alakíthatod, ahogyan csak szeretnéd.

Mérsékelten ellenáll a mechanikai hatásoknak, így rendeltetésszerű használat mellett hosszú ideig esztétikus és tartós marad. Hőszigetelő tulajdonsága révén növelheti a helyiség energiahatékonyságát, jó hangszigetelő képessége által pedig csökkentheti a különböző zajhatásokat is.

A borovifenyő lambéria jellemzői

A borovifenyő az egyik legellenállóbb fenyőfajta, amely jellemzőiben a lucfenyő és a vörösfenyő között helyezkedik el. Magas gyantatartalma révén hosszú élettartamú anyag. Egyedi erezettel rendelkezik, színe pedig az idő múlásával a vörösfenyőhöz hasonló árnyalatúvá válik. Ezt a lambériát is nagyon könnyen méretre szabhatod, csavarozhatod, tartós és esztétikus burkolatot készítve belőle.

Tartósan szép álmennyezet lambériából

A lambériából nemcsak falburkolatot készíthetsz, hanem a mennyezet burkolását is megoldhatod vele. A házat terveztetheted úgy, hogy nem hagyományos, hanem úgynevezett látszógerendás mennyezetet alakítanak ki. Ebben az esetben a gerendák közé lambériát tesznekt. Ez a megoldás az egész házat otthonossá, meghitt hangulatúvá varázsolja.

A lambériából készült álmennyezet másik megoldási módja, ha a meglévő mennyezetre szereled fel a lambériát. Ezt egy régebbi építésű épület felújításakor célszerű alkalmazni, ha a szerkezeti elemek stabilak, viszont a vakolat rossz állapotban van. Ebben az esetben az instabil vakolatot érdemes leszedni, és helyette lambériával burkolni a mennyezetet. Így megszünteted a repedéseket, a fal többé nem penészedik, nem szükséges évente festeni, a faanyag egyedi mintázata pedig tartósan szép látványt fog nyújtani.

Milyen méretű lambériák kaphatók? 

A lucfenyő lambériából 14x121x4000mm-es gömbölyített kialakítású és 12,5x96x4000 mm méretű, trapéz kialakítású változat kapható. A borovifenyőből pedig 12,5x96x4000 mm-es, trapéz profilú terméket vásárolhatsz.

A lambéria elsősorban beltéri felhasználásra javasolt, ha azonban kültéren szeretnéd alkalmazni, erre elsősorban a gömbölyített lucfenyő gerenda alkalmas a megfelelő felületkezelés után.

A lambériával burkolt fal vagy álmennyezet tartós, esztétikus és praktikus megoldás a modern és hagyományos épületek esetében egyaránt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Neten a könyvtáralapító Széchényiről és családja

sze júl 12 , 2023
ShareTweetPinShareA könyvtáralapító Széchényi Ferencről és családjáról hozott létre digitális gyűjteményt az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK). Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) Digitális Bölcsészeti Központja (DBK) összegyűjtötte azokat a digitális és digitalizált dokumentumokat, amelyek a nemzeti könyvtár megszületéséhez, az alapító Széchényi Ferenc életéhez és családjához, a kortársaival folytatott levelezéséhez és máig élő […]
Széchényi Ferenc

És még ez is...