Útmutató az irodai munkát fontolgatóknak

gyongyosallas.huAz irodai munkák mindig is nagy népszerűségnek örvendtek az álláskeresők körében. Manapság pedig még inkább, mivel a digitalizációnak köszönhetően sokkal könnyebben el lehet helyezkedni ezekben a pozíciókban.

Olyannyira, hogy az elérhető adminisztrátor, irodai állások Gyöngyösön és az ország egész területén igazán széles spektrumot ölelnek fel. Ráadásul sok esetben ezeknek a betöltéséhez még tapasztalat sem szükséges. Így az irodai munkák még a pályakezdő fiataloknak is rengeteg kiugrási lehetőséget biztosíthatnak. A Gyöngyösállás oldalon több adminisztratív munkalehetőség is van.

A kecsegtető fizetéseket pedig még nem is említettük. A közelmúltban végzett felmérésekből az derül ki, hogy bizonyos cégeknél egy ilyen munkával pályakezdőként akár nettó havi 300-500 ezer forint közötti összeget is bezsebelhetünk.

Abban az esetben pedig, ha némi tapasztalattal is rendelkezünk, akkor ez az összeg akár 700-900 ezer forint is lehet. Azt viszont mindenképpen fontos hozzátenni, hogy a bérezés nagyon sok mindentől függ, ezért nem is érdemes általánosítani.

Nem mindenkinek való ez a pálya

Bár a legtöbbünk azt gondolja, hogy az irodai munkák csupán abból állnak, hogy egyik asztalról a másikra pakolgatjuk az iratkupacokat, és esetleg közben még a nap folyamán néhányszor telefonálgatunk, de ez a munkakör ennél sokkal többől áll, és ezért sem való mindenkinek.

Fontos a nyitottság és a jó kommunikáció, hiszen adminisztrációs munkatársként minden esetben egy csapatban dolgozunk. Így nem csupán a főnökkel, hanem a többi kollégával is meg kell találni a közös hangot, amelyhez az előbb említett tulajdonságok elengedhetetlenek.

Annak köszönhetően pedig, hogy sokféle emberrel dolgozunk, sajnos elkerülhetetlenül a munka során a stressz. Ezért csak úgy fogunk tudni helytállni ezen a területen, ha jó stressztűrő képességgel rendelkezünk.

A jó problémamegoldó készség sem árt

Hiába számítanak ugyanis viszonylag monotonnak az irodai munkák, a munkavégzés során jócskán akadhatnak kisebb vagy nagyobb nehézségek – elfogyott a papír, váratlanul érkezik egy ügyfél, de a tárgyaló még nincsen elkészítve stb. –, amelyektől nem szabad megriadni.

Pályakezdőként milyen pozíciót érdemes megpályázni? 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a cégek a recepciós, az adminisztrátor, illetve az office manager pozíció esetében nyitottak a lelkes, talpraesett, jól kommunikáló pályakezdőkre is. Azt viszont fontos hozzátenni, hogy az utóbbinál inkább az olyan jelölteket keresnek, akik az egyetemi éveik alatt szereztek már valamilyen releváns tapasztalatot.

Amennyiben ezzel mi nem rendelkezünk, akkor érdemes a recepciós pozíciónál maradni, és abban némi gyakorlatot szerezni. Ez a munkakör is egy nagyszerű ugródeszkát jelenthet számunkra, mivel egy esetleges jövőbeli személyi asszisztens pozícióra történő jelentkezésnél rendkívül nagy előnnyel indulhatunk a többiekkel szemben, ha dolgoztunk már recepción.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Közel a Kánaán!

hét szept 25 , 2023
Bár már több ezer éve velünk van a kannabisz, a megítélése mégis folyamatosan változik. Évezredeken át teljesen legális volt, senkit sem zavart a használata, még úgy sem, hogy nem is tudták izolálni mondjuk a CBD-t, így a THC-t is szintén vele együtt fogyasztották. Igen, még akkor is, amikor menstruációs fájdalmakat […]
growisland.at

És még ez is...