Válasszon a munkakörhöz megfelelő biztonságos és kényelmes védőszemüveget!

epkezlab.comAz egyéni védőfelszerelések körébe tartozó szemvédelmi eszközök, a védőszemüvegek és arcvédők a legkülönfélébb iparági alkalmazásoknak felelnek meg az építő- és a vegyiparon, üveggyártáson, fémfeldolgozáson át egészen a hegesztésig, valamint az elektromosság és a sugárzás által érintett munkakörökig.

A védőeszközök elsődleges feladata a munkavállalók egészségének és testi épségének biztosítása, a kockázatok minimalizálása, valamint a munkakörnek megfelelő védelmi szint garantálása révén. Hogyan választhatja meg a munkakörülményeknek leginkább megfelelő védőfelszereléseket? Milyen védőszemüveg típusok állnak rendelkezésre? Ennek jártunk utána.

Hogyan válasszon megfelelő eszközt?

A szem védelme is kiemelten fontos, nemcsak a nagyszámú, szemet érintő sérülések okán, hanem azért is, mert a szem a legfontosabb érzékszervünk. Az Épkézláb Munkaruha szemvédelmi eszközeinek gyártásakor kiemelt figyelmet fordítanak a különféle veszélyekre, így optimális védelmet jelentenek a munkavállalók számára, amennyiben megfelelően választják ki és használják azokat.

Minden munkakör esetében egyedi kockázatelemzés és értékelés révén kell meghatározni a munkavállalók biztonsága érdekében a szükséges munkaruházatot és védőfelszereléseket, -eszközöket. A szemvédelem tekintetében figyelembe kell venni a szemre leselkedő veszélyforrásokat, amelyek a mechanikai behatásokon túl kémiai veszélyek, erős hőhatás, valamint sugárzások, különböző erősségű és intenzitású fények lehetnek.

Mi okozhat szemsérülést?

Ipari környezetben a szemsérüléseket különböző külső behatások, idegen és maró anyagok okozhatják. Bár a legfőbb érzékszervünk természetes védőrendszerrel rendelkezik, bizonyos tevékenységek során a szemet védő, biztonságot fokozó eszközök használata válhat szükségessé akár a hétköznapi életünk során is, de fokozottan igaz ez a különféle veszélyes tárgyakkal és anyagokkal felszerelt munkahelyi, ipari környezetre.

Különféle idegen testek, ütés, folyékony szennyezőanyagok, infravörös, ibolyántúli sugárzás vagy a lézer, éles fény (kék hullámhossz), közvetlen érintkezés az elektromossággal vagy rövidzárlati elektromos ív, forró folyadékok, olvadt fém, láng is okozhatja a szaruhártya sérülését, a szivárványhártya szakadását, a szemlencse homályossá válását, kötőhártya-gyulladást, a retina sérülését, a szem roncsolódását.

A szemvédelem típusai

Attól függően, hogy milyen behatások elleni védelemre van szükség, mekkora látómező szükséges, száras, gumipántos szemüvegek vagy arcvédők állnak rendelkezésre. Készülhetnek különböző lencsékkel víztiszta, ezüst, szürke, sárga, sötét, krémszínű, kék, narancssárga vagy ezüst tükrös, kobaltkék, zöld árnyalatban.

A szükséges szemvédelem a veszély típusától, a káros hatás hosszától, az egyéni látásigényektől függ. A hatékony és körültekintő szemvédelem, a védőszemüvegek tényleges viselése nagymértékben csökkenti a szemsérülések veszélyét.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az adathalászat veszélyére figyelmeztet a BRFK és a bankszövetség

sze szept 7 , 2022
ShareTweetPinShareAz adathalászat veszélyére figyelmeztet – egyebek mellett tudatos internethasználatot javasol és azt, hogy a banki adataikat ne adják meg senkinek az emberek – a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Magyar Bankszövetség. Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség főtitkárhelyettese a rendőrség budapesti székházában tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: egy nap alatt több millió hackertámadás […]
Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség főtitkárhelyettese

És még ez is...