Melyik a legjobb POS terminál szupermarketek számára?

POS terminalMindannyian álltunk már sorba egy szupermarketben. Ilyenkor minden másodperc örökkévalóságnak tűnik, és alig várjuk, hogy az előttünk álló személy tegyen néhány lépést a kassza irányába. Érthető tehát, hogy szívesebben intézzük olyan helyen a bevásárlásainkat, ahol lendületes kiszolgálással, és rugalmas tranzakciós lehetőségekkel találkozhatunk.

A POS terminálok lehetővé teszik a pénztárosok számára, hogy gördülékenyebben kezeljék az ügyfelek tranzakcióit, így csökkentve az áruházban várakozó emberek számát.

POS terminál: mi ez pontosan és hogyan működik?

A POS (Point of Sale) terminál egy olyan elektronikus eszköz, amely lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy hatékonyan kezeljék az ügyfelek vásárlásait.

Többféle típusú POS terminál kapható a piacon. Ezek funkcionalitásban és méretben egyaránt eltérhetnek egymástól, de közös jellemzőjük a praktikus kezelhetőség, és hogy az adott szolgáltatáshoz maximálisan illeszkedő terméket választhatunk a vállalkozásunk számára.

A POS terminálok és a szupermarketek tökéletes párost alkotnak, hiszen utóbbiak potenciális helyzetben vannak ahhoz, hogy maradéktalanul kihasználják a POS-rendszerek előnyeit.

Visszakövethetőség és biztonság

Az ár, a funkció és a felhasználóbarát kialakítás mellett, egy POS-rendszer esetében elemi kritériumnak tekinthető a biztonság.

A legtöbb vállalkozás adatokat gyűjt az ügyfeleiről azért, hogy még inkább személyre szabott szolgáltatást kínálhasson a számukra. Az adatszivárgás kockázatától való félelem azonban gyakran meglehetősen nagy akadályokat állít az adatgyűjtést elé.

A vásárlók több, mint 90 százaléka szívesen vásárol olyan üzletben, ahol a személyére szabott szolgáltatásokkal találkozhat, és 83 százalékuk azt sem bánja, ha ehhez személyes adatokat kell megadnia. A POS rendszerek hatékonyan és maximális biztonsággal képesek összegyűjteni a releváns adatokat, így növelve a vásárlói elégedettséget, és egyúttal a szupermarket folyamatos árbevételét.

Mivel egy szupermarketben rengeteg terméket tartanak készleten, így ezeknek a cikkeknek a manuálisan történő követése megannyi hibalehetőséget hordoz magában. A POS rendszerek segítségével az emberi mulasztások is könnyen kiküszöbölhetőek.

A POS terminálok növelik a vásárlói élményt

Mivel a vásárlók nagy fokú fizetési rugalmasságot várnak el, így evidens, hogy egy szupermarketnek egyaránt hozzáférést kell biztosítania a készpénzes fizetéshez és az érintésmentes, kártyás tranzakciókhoz.

A Novopayment szerint szupermarketek számára leginkább az asztali, azaz fix POS terminálok számítanak jobb választásnak.

Mivel a kasszás fizetés nem igényel mobilitást, – ellentétben egy éttermi számla kiegyenlítéssel – így a szupermarketek számára a legpraktikusabb megoldást a rögzített, asztali rendszerek kínálják.

Ezek a terminálok összeköthetőek a kasszák rendszerével, így a fizetési tranzakciók végösszege automatikusan megjelenik a terminál kijelzőjén.

Egy szupermarket POS rendszer minden eleme a kiskereskedelmi beállításokra specializálódott, és mivel a bankkártyás és SZÉP kártyás fizetési lehetőség biztosítása ma már nem lehet választás kérdése, ezért az üzleteknek érdemes elgondolkodniuk egy hatékony, és céljaikhoz igazított POS-rendszer telepítésén.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Pszicho: Online is ellátják a pácienseket Szegeden

vas ápr 9 , 2023
ShareTweetPinShareA Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közkapcsolati igazgatóságának közleménye szerint eredményes, költséghatékony, rugalmas és innovatív ellátást nyújt a pácienseinek az online pszichoterápiás osztály. A közlemény szerint a 2021-ben létrehozott online pszichoterápiás osztály hetente öt napon nyújt pszichoterápiás kezeléseket a virtuális térben. A mintegy harminc beteg csoportokra bontva veheti igénybe ezt a fajta […]
pszichoterápia, depresszió

És még ez is...