Kereskedési lehetőségek kezdőknek

tradingplatforms.comAz opciókba – vagyis az olyan szerződésekbe, amelyek lehetővé teszik, hogy Ön arra tippeljen, hogy a részvények árfolyama milyen irányba halad – történő befektetés népszerűsége 2020-ban rekordot döntött: 7,47 milliárd szerződés köttetett. Ez 52,4%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Mind a tapasztalt, mind az új befektetők kedvelik az opciós kereskedést, hozzájárulva annak robbanásszerű növekedéséhez. Mindkét csoport felismeri az opciók nyújtotta rugalmasságot: a befektetők vételi kötelezettség nélkül árazhatják be egy részvény értékét.

Az opciós kereskedés nagyszerű módja annak, hogy egyszerre növelje a bevételét, maximalizálja a kockázatát és fedezze a befektetését a piaci ingadozások ellen.

Ezen okokból következően az opciók kiegészíthetik a részvényeket a portfóliójában. Ha a befektetők kombinálják a kettőt, több lehetőségük van, mintha csak részvényekkel kereskednének. Az opciók gyakorlatilag biztosítási kötvényként működhetnek. Például ha egy Ön által birtokolt részvény értéke csökken, bizonyos típusú opciók vásárlása segíthet a részvényei esetleges veszteségeinek kiküszöbölésében.

Az opciók képesek csökkenteni a fedezeti pontot és megfordítani a stratégiát anélkül, hogy részvényeket adna el, és azt is lehetővé teszik, hogy akár a jelenlegi piaci ár alatti vételárat határozzon meg egy részvény számára.

Népszerűsége ellenére a valóságban az opciós kereskedés nem olyan egyszerű, és elég taktikusnak kell lenni, ha részt vesz benne.

Mik azok az opciók?

Az opció egy olyan szerződés, amely jogot (vagy opciót) biztosít a befektetőnek, de nem kötelezi arra, hogy egy meghatározott részvényt vagy ETF-et vásároljon vagy adjon el meghatározott áron (más néven „kötési áron”) egy meghatározott időintervallumban. Az opciók időtartama néhány naptól évekig tarthat. A megadott időben az opció lejár, már nincs értéke, és már nem is létezik.

A részvényekkel ellentétben az opció nem jelent tulajdonjogot a mögötte lévő társaságban. Ez egy szerződés, amely képviseli a tulajdonjogot, de ezt gyakorolni kell, hogy ez megtörténjen.

Az opciók két típusa

Az opciókkal való kereskedés előtt meg kell értenie annak nyelvezetét. Az opcióknak két típusa van: a vételi és az eladási opció.

Vételi opciók: Ezek jogot adnak a tulajdonosnak (vevőnek) meghatározott számú (általában 100) részvény vagy ETF részvény megvásárlására a kötési áron, a szerződés lejártáig bármikor.
Eladási opciók: Ezek jogot adnak a tulajdonosnak, hogy meghatározott számú részvényt vagy ETF-et a kötési áron eladjon a szerződés lejártáig bármikor.
Ez az opciók alapvető magyarázata, de a részvétel azt is jelenti, hogy megértjük a befektetők által felvehető különböző long és short pozíciókat. Míg egy részvénypozíció gyakran nagyon hosszú ideig tartható, az opciók végül lejárnak. Lejárati dátumuk közeledtével az opciók általában veszítenek értékükből, és értéktelenné válhatnak. A lejárathoz közeli piaci volatilitás növelheti annak kockázatát, hogy egy opció nem ér semmit, amikor lejár.

tradingplatforms.comMennyire kockázatosak az opciók?

Az opciós kereskedés köztudottan meglehetősen kockázatos, részben azért, mert bonyolult megérteni. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy a befektetők ismerjék az opciók működését, mielőtt belekezdenek. Soha nem okos pénzügyi lépés olyasvalamibe fektetni a pénzünket, amit nem értünk.

Az opciós befektetőként vállalt kockázat végső soron az Ön szerződésben betöltött szerepétől és stratégiájától függ, mivel többféle stratégiát is megvalósíthat az opciók különböző kombinációival.

Mivel az opciós stratégiák jelentős kockázattal járhatnak, néhány bróker (https://tradingplatforms.com/hu/binance-velemeny/) szigorú irányelveket és minősítési kritériumokat alkalmaz, amelyek megkövetelik a befektetőktől bizonyos követelmények teljesítését.

Azonban nem minden opciós stratégia rendkívül bonyolult vagy rendkívül kockázatos. Az alapvetőbb stratégiák némelyike viszonylag egyszerű, és hatékony módot nyújthat a befektetőknek arra, hogy megpróbáljanak bevételt termelni vagy kockázatokat fedezni – néha mindkettőt egyszerre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Elképesztő: több, mint száz számítógépeket lopott egy informatikus

pén febr 25 , 2022
ShareTweetPinShareAz erzsébetvárosi rendőrök azzal gyanúsítanak egy 39 éves informatikust, hogy több mint száz számítógépet lopott el munkahelyéről, egy felsőoktatási intézményből – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága sikkasztás bűntett miatt folytat nyomozást a férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint 2021 szeptembere és 2022 februárja […]
bíróság

És még ez is...