Lassan halad a feltöltőkártyák adategyeztetése

1

Az NMHH adatai szerint, annak ellenére, hogy a hónap végén lejár a határidő, csak a feltöltőkártyák harmadánál történt meg az adategyeztetés.

Karl Károly, az NMHH hírközlés-felügyeleti főosztályvezetője elmondta, hogy a feltöltőkártyákat érintő adategyeztetés a mintegy négymillió aktivált kártya mindössze egyharmadánál történt meg. Felhívta a figyelmet, hogy június 30-ig el kell végezni az adategyeztetést: ehhez személyazonosításra alkalmas okmány szükséges, azok érvényességét a szolgáltatóknak kell ellenőrizniük, az azonosítást pedig a törvény értelmében évente meg kell ismételni. Az adategyeztetési kötelezettség csak a beszélgetésre alkalmas kártyákra vonatkozik, a szolgáltatóknak a törvény értelmében sms-ben kell értesítést küldeniük – tette hozzá. Az ügyfelek sem személyes, sem telefonos megkeresést nem kaphatnak: ha ilyen eset fordulna elő, az a visszaélés gyanúját vetheti föl.

A főosztályvezető elmondta, hogy a hivatalnak nincs tudomása a törvényben megszabott határidő módosításáról, de annak nincs akadálya, hogy határidő utáni egyeztetéssel a szolgáltatók visszakapcsolják a kártyákat. Hozzátette, hogy az online adategyeztetést nem lehet reklámtevékenységgel, például kötelező hírlevél-feliratkozással összekapcsolni. A főosztályvezető szerint nem lehet megbecsülni, hány kártya maradhat ki az egyeztetésekből, mert sokat csak átmenetileg használnak, míg mások csekély forgalom mellett akár évtizedeken át biztosíthatja a felhasználók alapelérhetőségét.

One thought on “Lassan halad a feltöltőkártyák adategyeztetése

  1. Nem csoda. Sok európai országban, pl. Ausztriában a rágógumik és óvszerek között a kasszánál lehet venni bármennyi anoním SIM-et, amellyel nem szívatja évente a szolgáltató az ügyfelet és nincs veszélye annak, hogy Pintérék, az NSA vagy a KGB rögzítse az összes beszélgetésünket és a helyváltoztatásainkat. 15-étöl eltörlik a roamingot is, így az NMHH tehet egy szívességet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Android a legjobb, mégis az iOS a népszerűbb

hét jún 5 , 2017
Teljesítmény tekintetében továbbra is az androidos készülékek a legjobbak – derült ki a Blancco negyedéves felméréséből. Töretlenül növekszik az okosmobilok népszerűsége. Az eMarketer előrejelzése szerint 2017 végére a forgalomban lévő mobiltelefonok több mint 54 százaléka okoskészülék lesz, 2018 végére pedig a világ lakosságának több mint egyharmada okostelefont használ majd. A […]
Android