A Kis Hadronütköztető épült fel Csepelen?

tokamakA Jedlik Ányos Gimnáziumban átadták a 303,25 millió forint uniós támogatásból megvalósult komplex laboratóriumot, amelyben a legmodernebb kísérleti, mérési és informatikai eszközök segítik a természettudományok elsajátítását. A beruházás keretében két összenyitható, egyenként 18 fős tanteremből álló, a legmodernebb kísérleti, mérési és informatikai eszközökkel felszerelt laboratóriumot alakítottak ki. (Ennyi pénzből, még szép! Ha a Kis Hadronütköztető nem is, egy kis zsebtokamaknak bele kellett férnie ebbe a keretbe. A -szerk- megj.)

A biológia alapjainak elsajátításában többek között fénymikroszkóp, bonckészlet, vérnyomásmérő, vércukorszintmérő és fonendoszkóp is a diákok rendelkezésére áll. Izgalmas fizikai kísérletek végezhetők az újonnan beszerzett optikai paddal, sőt, a tanulók az új Lego-robotok segítségével bepillantást nyerhetnek a robotika alapjaiba is. A természettudományos labor kémia „részlege” is számos újdonsággal gazdagodott: a kísérleteket még több, új vegyszerrel, automata pipettával lehet végezni, a programozható szárítószekrénnyel pedig még könnyebb a kristályok előállítása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Aloha Informatika: éberség elvtársak!

hét szept 15 , 2014
Elalvást jelző és megelőző biztonsági rendszer módszertani kutatását fejezte be az Aloha Informatika Kft., a mintegy 426,5 millió forint összköltségű projekthez a társaság csaknem 300 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert. A társaság szerint a projekt megvalósításával olyan elalvást jelző és megelőző biztonsági rendszer módszertanát sikerült kidolgozni, amely […]