Ezért fontos a Black Friday az e-kereskedelemben

black fridayA Black Friday hagyományosan a hálaadás ünnepét közvetlenül követő péntekre esik. Hivatalosan az ünnepi vásárlási szezon kezdete.

A kezdeményezés az Egyesült Államokban teljesen offline ötletként indult. Az történt, hogy a kereskedők olyan ellenállhatatlan ajánlatokat tettek, amelyek miatt az alkudozásra éhes vásárlók tömegesen rohantak, hogy vásárolhassanak. A koronavírus-járvány és a társadalmi távolságtartási irányelvek idei kihívásainak fényében sok kiskereskedő elfordult a hagyományos fekete pénteki tevékenységétől. Ez viszont kedvezett az online áruházaknak és az ezt előnybe részesítő kisvállalkozásoknak. Ennek megfelelően összpontosítani tudták marketingtevékenységüket a webhely keresőoptimalizálására és az értékesítés digitális eszközökkel történő előmozdítására, és jó úton járnak a korábbi online eladások sikerességéhez.

Így működik a Black Friday hazánkban
Magyarországon az USA-hoz hasonlóan az év végi vásárlási láz kezdetét jelenti a Black Friday, ezen a különleges napon az olcsóbb termékek mágnesként vonzzák a vásárlókat a népszerű online webáruházakhoz (pl. eMAG, Media Markt, Libri). Nem mindennapi kedvezményekkel és csak erre a napra jellemző termékkínálattal várják az embereket. Érdemes készülni vásárlói oldalról, hiszen akár 40-70%-kal is olcsóbban vehetjük meg a kiszemelt terméket.

Így érdemes vásárolni a Black Friday napján
Az előkészítés kulcsfontosságú, ezért feltétlenül regisztráljunk a kedvenc kereskedői e-mail listákra.
Érdemes korán vásárolni és gyorsan cselekedni, hogy biztosan megkapjuk a kívánt terméket. Mivel több kiskereskedő november folyamán fekete péntek stílusú ajánlatokat kínál, készen kell állni a vásárlásra. Figyeljünk arra, hogy ezek az üzletek gyakran csak korlátozott ideig és korlátozott mennyiségű termékekkel állnak rendelkezésre ezért fontos, hogy „szemfüles” vásárlók legyünk. Az egyik legnépszerűbb online webáruház, az emag.hu például csak egy napos Black Friday akciót szokott tartani, az alza.hu meg többször is tart fekete péntek akciót egy évben. Szerencsére sok vállalkozás lemond a szállítási díjakról a Black Friday napján, igaz egész évben ezekkel a díjakkal elég nagy nyereségre tesz szert.

Ezekre a fekete pénteki ajánlatokra számíthatsz
Nehezen lehet előre megjósolni, hogy idén mik lesznek a slágertermékek, viszont egy biztos, a mobiltelefonok és kiegészítők, televíziók vagy háztartási gépek folyamatosan népszerű árucikkek.
Egy másik tendencia a szabadban töltött idő, így számíthatunk arra, hogy többet fognak eladni olyan cikkekből, mint a kerékpárok, sportcikkek, grillek és szabadtéri medencék.
A pandémia miatt megváltozott a munkavégzési tendencia, egyre divatosabb lett a home office, így sokan csak online vásároltak, ezért nem meglepő, ha majd a Praktiker, vagy az Obi áruházak kedvezményes lakásfelújítási programot fognak indítani, illetve lakberendezési termékhez kínálnak számos árengedményt.
Ha nem akarunk tehát lemaradni a várhatóan nagyon ütős és egyedi ajánlatokról, akkor iratkozzunk fel adott webshop hírlevelére, hogy naprakészek legyünk a Black Friday akcióval. A legtöbb online üzlet egész évben arra buzdít, hogy vegyük igénybe a hírlevél szolgáltatását.

Így készüljünk a fekete péntekre
Töltsük le adott webáruház applikációját és engedélyezzük az értesítéseket, hogy ne maradjunk le az akció kezdetéről, ha pedig korábban letöltöttük az alkalmazást, ez esetben célszerű frissíteni.
Minden adatot nézzünk meg alaposan, különös tekintettel a szállítással kapcsolatos információkra.
Ahogy fentebb említettük, iratkozzunk fel adott online bolt hírlevelére, mert a legtöbb esetben a hírlevelek egyedi kedvezményeket kaphatnak, valamint jóval előbb értesülhetnek a fekete péntekről.
Nagyon fontos, hogy a megrendelt terméket ezen a napon azonnal vásároljuk meg és fizessük ki, ennek hiányában nem kapjuk meg kedvezményesen vagy a kereskedő elállhat a vásárlástól.
A rendelést követően az általunk kiválasztott termékek automatikusan lefoglalásra kerülnek, és a kiszállítás futárszolgálat vagy posta segítségével valósul meg. Vannak olyan webáruházak (pl.: eMAG) ahol mintaboltban, vagy csomagautomatában is átvehetjük a megrendelt árucikket.
A Black Friday kapcsán mindig legyünk résen, és körültekintően keresgéljünk az akciós termékek között, hogy átvételkor ne érjenek minket kellemetlen meglepetések.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mozgolódás a V4 Smart Platform körül

csü aug 5 , 2021
A határokon átnyúló digitális szolgáltatásfejlesztés folytatásáról írtak alá együttműködési szándéknyilatkozatot a V4 Smart Platform korábbi hazai iparági partnerei, az OTP Bank Nyrt., a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt., az i-Cell MobilSoft Zrt., a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és az SAP Hungary Kft. A tájékoztatás szerint a V4 Smart Platform 2 […]
V4 Smart Platform 2

És még ez is...