Csodás rendszert fejleszt a Plensys-Rufftech páros

felhőA Plensys Kft. és a Rufftech Kft. konzorciuma a kis és közepes vállalatok (kkv) részére egy felhő alapú keretrendszert fejleszt. A 333,459 millió forint összköltségű projekt 226,155 millió forint támogatást kapott.

A konzorcium fejlesztésének eredménye az informatikai fejlesztéssel foglalkozó kkv-k számára kínál segítséget. A projekt befejezése 2022. december 31-ére várható, amikorra elkészül egy natív felhő alapú (ügyviteli) rendszerek fejlesztését és üzemeltetését lehetővé tevő integrált keretrendszer, amely támogatja mesterséges intelligencia algoritmusok futtatását is. A ráadásul rendszer képes egynél több, nagy felhős szolgáltató is együttműködni.

A projekt első mérföldköve azt volt hivatott elérni, hogy felmérje az informatikai piacon fellelhető felhő alapú megoldásokat, ezek célját, rendeltetésüket és alkalmazhatóságukat, elemezze ezek működését, illetve döntést hozzon arról, hogy melyek váljanak a megvalósítandó keretrendszer részévé. A második mérföldkő a már megvalósított Pragmatic Cloudware SE felhős keretrendszer továbbfejlesztése volt annak érdekében, hogy ellenállóbb (robosztusabb) és megbízhatóbb (biztonságosabb) legyen.

Ezen túlmenően a vizsgálatok kiterjedtek arra is, hogy az egyéb, szolgáltatói környezet esetleges változásaiból adódó kitettségek csökkenthetőek legyenek, valamint megoldható legyen a felhős szolgáltatói platformok közötti átjárhatóság. A projekt eredményét képező keretrendszer szolgáltató-függetlensége feloldja azt a problémát, hogy egy fejlesztő cég elkötelezze magát az egyik nagy felhős infrastruktúra szolgáltató felé.

A felhős rendszerek bevezetése mellett döntő cégek esetében azt a megnövelt üzemeltetési biztonságot kínálja a kifejlesztett keretrendszer, hogy az alapszolgáltatások színvonalával vagy költségszintjével kapcsolatos problémák esetén a kész, működő rendszer által igénybevett szolgáltatások kiválthatóak alternatív szolgáltatóval.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Most jó informatikatanárnak lenni

vas okt 9 , 2022
ShareTweetPinShareÚj lendületet kap az informatikatanárok továbbképzése — jelentette be a Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány (HTTP Alapítvány). Jelentősen bővíti továbbképzési palettáját és kapacitását, hamarosan pedig digitális platformon köti össze a pedagógusokat az it-cégekkel az InfoTanár Mentor Program. A 2019-ben indított kezdeményezés a tech szektorból érkező anyagi és szakmai támogatással kap […]
Szatmári Tamás, Aliz Technologies kft.

És még ez is...