8+1 karrierfejlesztési tipp, ami mindig jól jön

kecskemetallas.huEbben a cikkben kilenc karrierfejlesztési tippel készültünk. Ezek nagyon jól jöhetnek mindenki számára, akik szeretnének egy jó szakmai karrierutat bejárni. Azoknak lesz hasznos, akik szeretnének sikereket elérni, könnyebben előrébb jutni.

A karrierfejlesztés sosem áll meg!

Amikor karriert építünk, először is megkeressük az első munkahelyünket, például a KecskemetAllas oldalán. Majd jöhet a jelentkezés, az interjú, és utána megtudjuk, hogy ránk esett-e a választás, vagy sem. Ha ránk, akkor elkezdődik a felvételi folyamat, mely végére eljutunk odáig, hogy teljes értékű tagjai lettünk a cégnek.

De ezzel még nincs vége a karrierünknek. Ahhoz, hogy előrébb jussunk (már ha vannak ilyen ambícióink), szükségünk lesz a szakértelmünkre, a kommunikációnkra, de tanulásra éppúgy. Ebben segíthetnek az alábbiak:

1. tipp: legyen egy álmunk!

Bármennyire is elvontnak tűnhet az első tipp, ez nagyon fontos! Ha csak úgy telnek a napjaink, céltalanul haladunk előre az időben, akkor nem fogjuk elérni az áhított karriercélunkat. Kellenek a távoli álmok, és a kézzelfogható közelségben lévő célok is. Ezzel tudjuk táplálni azt a belső indíttatást, ami minden sikeres emberben megtalálható.

2. tipp: hinni kell magunkban!

Ahogy nő a tapasztalatunk, úgy egyre könnyebb lesz átlátni azt is, hogy mi is egy apró részei vagyunk a nagy egésznek. Mi, és sokan mások is kellünk ahhoz, hogy működjön a cég. Hinnünk kell a saját képességeinkben, a tapasztalatunkban! Legyünk büszkék mindarra, amit már elértünk, és arra is, amilyen fontos szerepet betöltünk a cégnél.

3. tipp: tanulás, tanulás, tanulás!

Sose feledkezzünk meg arról, hogy mennyire jó dolog újabb ismeretekre szert tenni. Folyamatosan bővíteni kell az ismereteinket, mert ezek nélkül soha sem jutunk olyan magasra, amennyire szeretnénk, és nem fogunk annyit keresni, amennyit akarunk.

4. tipp: ne feledkezzünk meg az interperszonális skillekről sem!

Mindenhol emberekkel kell dolgoznunk, főleg ha előrébb lépünk a ranglétrán! Épp ezért is annyira fontosak az olyan interperszonális skillek, mint az empátia és a kommunikáció.

5. tipp: networking!

Nagyon fontos, hogy minél több emberrel összeismerkedjünk. A networking ereje hatalmas!

6. tipp: legyen egy mentorunk!

Akár cégen kívüli személy is lehet, ez mindegy, csak legyen! Lehetőleg egy olyan ember, akire felnézünk, akire bizonyos szempontból nagyon szeretnénk hasonlítani.

7. tipp: építsük a reputációnkat!

Nem mindegy, hogy milyen lesz a hírünk. Akár csak cégen belül, de akár azon kívül sem mindegy! Lehet, hogy épp emiatt fognak egy másik céghez egy komolyabb pozícióba átcsábítani. Ne becsüljük alá! Fontos, hogy folyamatosan építsük, és óvakodjunk attól, hogy gyorsan leromboljuk!

8. tipp: érdemeljük ki a bizalmat!

Meg kell, hogy bízzanak bennünk az emberek! De ezt csak úgy érhetjük el, ha betartjuk, amiket ígérünk. Ha mindent időre befejezünk, és nem csúszunk el semmivel.

+1. tipp: adjunk vissza!

Már csak azért is fontos, hogy adjunk vissza akár olyanoknak is, akik nekünk nem segítettek semmivel, mert ez a segíteni fog a lelki békénken is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mezőgazdasági, élelmiszeripari munkák Szekszárdon

ked márc 21 , 2023
ShareTweetPinShareA mezőgazdasági munkák lehetnek idényjellegűek, vagy állandóak. A végzettséget tekintve is különbözőek az elvárások, van amihez semmi sem kell és van, amihez egyetemi diploma szükséges. Hasonló a helyzet az élelmiszeripari munkák terén is. Cikkünkben ezek közül válogattunk. Mezőgazdasági gépmunkás, traktoros Idénymunkák közül a legtöbb álláshirdetés a Szekszardallas honlapján a traktoros […]
szekszardallas.hu

És még ez is...