Már megint megbírságolta a Magyar Telekomot a GVH

Gazdasági Versenyhivatal - GVHA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 21,7 millió forintos bírságot szabott ki a Magyar Telekomra, amiért tisztességtelenül népszerűsítette ügyfelei körében egyes, hűségvállaláshoz kapcsolódó mobilnet-kedvezményeit.

A versenyhatóság közleménye szerint a GVH tavaly indult vizsgálata megállapította, hogy a Magyar Telekom megtévesztően népszerűsítette ügyfelei között egyes mobilinternet-kedvezményeit, amelyeket hűségvállalás esetére kínált. A kampány üzenetei azt a benyomást kelthették, hogy a kedvezményeket bármelyik ügyfél igénybe veheti, ha további egy évnyi hűségidőt vállal a meglévő előfizetésére. Valójában azonban a lezárt díjcsomaggal rendelkező fogyasztók csak a meglévőtől eltérő feltételű, új díjcsomagra történő szerződéskötéssel válhattak jogosulttá a kedvezményekre, így a kampány megtévesztő üzeneteket közvetített.

A GVH Versenytanácsa a jogsértés mérlegelésekor tekintettel volt arra, hogy a tisztességtelen reklámkampány nem nyílt formában folyt, hanem egy viszonylag szűk előfizetői kört célzott, belső tájékoztatási csatornákon, például sms-ben és push üzenetekben. A nemzeti versenyhatóság figyelembe vette ugyanakkor azt is, hogy a céget tíz év alatt már tizedik alkalommal marasztalja el fogyasztóvédelmi típusú jogsértésekért.

A jogsértések

VJ/89/2012. Megtévesztő tájékoztatást adott a Magyar Telekom
VJ/19/2014. Megtévesztő tévéreklámok miatt kapott bírságot a Telekom
VJ/104/2015. Jogsértő összehasonlító reklámok miatt kapott bírságot a Telekom
VJ/25/2016. Ismét jogsértő összehasonlító reklámok miatt kapott bírságot a Telekom
VJ/4/2018. iPhone készülékek jogsértő reklámozásáért kapott versenyfelügyeleti bírságot a Telekom
VJ/24/2018. A Magyar Telekom 350 millió forintos versenyhivatali bírságot kapott…
VJ/21/2018. 670 millió forintos versenyhivatali bírság a Magyar Telekomnak
VJ/13/2019. A Magyar Telekom valótlanul alkalmazta „az ország legjobb mobilhálózata” szlogent
VJ/32/2020. Korlátos volt a korlátlan net – százmilliókra bírságolták a Magyar Telekomot
VJ/24/2022. Megtévesztette a fogyasztókat a Telekom kedvezményes mobilnet-ajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Csak óvatosan ha a Penny nyereményjátékával találkozol!

sze aug 16 , 2023
A Penny nevében hamis nyereményjáték terjed a Facebookon – figyelmeztetett a kiskereskedelmi lánc. A Penny közlemény szerint az adathalász oldalként működő hamis profil jogosulatlanul használja a társaság logóját, valamint a Penny Market Kft. nevében valótlan nyereményekről értesíti a felhasználókat. A vállalat megteszi a szükséges lépéseket, hogy vásárlóit megóvja a további […]
Penny Market

És még ez is...