Most már digitálisan rendben lesz az MKE

Magyar Képzőművészeti EgyetemKomplex digitális infrastruktúra-fejlesztésre nyert 804,93 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) az Európai Uniótól.

Az EU Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz alapjából megvalósuló projekt hosszútávú célja, hogy 2026-ra az MKE infrastrukturális, szervezeti, oktatásfejlesztési, kutatásfejlesztési és sajátbevétel-növekedést fókuszba állító fejlesztése valósuljon meg – közölte az egyetem. Az átfogó infrastrukturális fejlesztés eredményeként jelenleg folyó képzéseik tekintetében egy gazdaságosabb és fenntarthatóbb egyetem jön létre, és megvalósul a művészeti képzés gyakorlóhelyeinek fejlesztése: műhelyek, műtermek, felszerelések, kiállítási terek, eszközpark megújítása.

Az új helyszíneket is bevonva hatékonyabbá válik az oktatásszervezés, megvalósul a humánerőforrás kapacitásának fejlesztése, ezzel pedig az MKE nemcsak a hallgatók, hanem a szélesebb társadalom számára is elérhető kulturális ismeretet, tudást lesz képes közvetíteni – áll a közleményben. Az MKE megfelelő működése érdekében a gyakorlati oktatást/képzést segítő digitális infrastruktúra fejlesztését, digitális eszközök beszerzését, telepítését, a hallgatók és dolgozók digitális készségfejlesztését, a képzési tevékenység digitális támogatásához kapcsolódó tevékenységek, illetve a digitális eszközök telepítéséhez szükséges erős- és gyengeáramú, valamint optikaikábel-kiépítést, bővítést, korszerűsítést és fejlesztést valósítanak meg a projekt keretében – tájékoztatott az egyetem.

A beruházás célja a hálózati infrastruktúra optikai körgyűrűs alapokra helyezése, a szerverrendszer és vezetéknélküli hálózat fejlesztése, valamint a felhasználói eszközök bővítése/fejlesztése korszerű mobil informatikai eszközök beszerzésével, digitális és interakciós oktatást segítő eszközökkel. A fejlesztés eredményeként hétszáz fő részesül digitális képzésben és 1040 darab digitális eszközt telepítenek az egyetemen.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Adathalászokra figyelmeztet az OTP

ked máj 23 , 2023
Bankbiztonsági szakemberként vagy banki alkalmazottként bemutatkozó bűnözők online vásárláshoz szükséges adatok megszerzésével próbálkozhatnak – közölte az OTP Bank. A hitelintézet tapasztalatai szerint az utóbbi időben egyre többször fordul elő, hogy az ügyfeleket hamis honlapokra irányítják, online eszközeikre távoli elérést biztosító programokat telepítenek. Leggyakrabban jogosulatlan tranzakciókra, feltörési kísérletekre hivatkozva kérnek tőlük […]
OTP Bank

És még ez is...