Adathalászokra figyelmeztet az OTP

OTP BankBankbiztonsági szakemberként vagy banki alkalmazottként bemutatkozó bűnözők online vásárláshoz szükséges adatok megszerzésével próbálkozhatnak – közölte az OTP Bank.

A hitelintézet tapasztalatai szerint az utóbbi időben egyre többször fordul elő, hogy az ügyfeleket hamis honlapokra irányítják, online eszközeikre távoli elérést biztosító programokat telepítenek. Leggyakrabban jogosulatlan tranzakciókra, feltörési kísérletekre hivatkozva kérnek tőlük érzékeny adatokat, és minél gyorsabban, hogy ne legyen idejük utánanézni a kérésnek. Általában telefonon jelentkeznek, akár több órán keresztül szóval tartják az áldozataikat – írták.

A közlemény szerint az illetéktelenek a visszaélésnek mindig új formáival próbálkoznak, ahogy a biztonsági eszközök fejlődnek. A hitelintézet folyamatosan fejleszti a biztonsági megoldásait, de az ügyfelektől is óvatosságot kér. Az adathalászat veszélyeiről pedig folyamatosan frissülő oldal tájékoztat az OTP Bank honlapján.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy az OTP Bank soha nem kéri az ügyfeleitől a belépési azonosító kódjaikat, a jelszavaikat, az utaláshoz kapott ellenőrző kódokat, illetve MobilBank regisztráció megerősítéshez szükséges ellenőrző kódokat. Soha nem kéri továbbá a bankkártához tartozó CVV, CVC kódokat. Az OTP Bank soha nem kéri, hogy telefonban adott utasítások alapján bármilyen programot, szoftvert telepítsen valaki a telefonjára.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kína: tíz éves mélyponton az okostelefon-eladások

ked máj 23 , 2023
ShareTweetPinShareKínában tíz éves mélypontra, 67,6 millióra csökkentek az okostelefon-eladások az első negyedévben, az éves összevetésű visszaesés 11 százalék volt. A Canalys szingapúri piackutató cég jelentése szerint a kínai piacon már az ötödik egymást követő negyedévben jegyeztek fel kétszámjegyű visszaesést az eladásokban. „Kínában a gazdasági aktivitás helyreállt a koronavírus-járvány miatt elrendelt […]
kínai okostelefon

És még ez is...