Kína: tíz éves mélyponton az okostelefon-eladások

kínai okostelefonKínában tíz éves mélypontra, 67,6 millióra csökkentek az okostelefon-eladások az első negyedévben, az éves összevetésű visszaesés 11 százalék volt. A Canalys szingapúri piackutató cég jelentése szerint a kínai piacon már az ötödik egymást követő negyedévben jegyeztek fel kétszámjegyű visszaesést az eladásokban. „Kínában a gazdasági aktivitás helyreállt a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások enyhítése után, de az okostelefonok iránti kereslet nem lendült fel – mondta Lucas Zhong, a Canalys elemzője.

A piaci részesedés alapján a lista első helyén az Apple áll húsz százalékkal az egy évvel korábbi 18 százalék után, a kiszállított okostelefonok száma három százalékkal, 13,3 millióra csökkent. A második helyet a kínai OPPO foglalja el 19 százalékos piaci részesedéssel a tavalyi 18 százalékot követően, míg a kiszállított készülékek száma tíz százalékkal, 12,6 millióra zsugorodott.

A harmadik a listán az ugyancsak kínai vivo, amely piaci részesedése a tavalyi első negyedévi 16 százalékról 17 százalékra emelkedett, míg a kiszállított készülékek száma hét százalékkal, 11,3 millióra mérséklődött. A negyedik a Honor, amely piaci részesedése húsz százalékról, 14 százalékra csökkent, míg az ötödik az ugyancsak kínai Xiaomi 13 százalékos piaci részesedéssel az egy évvel korábbi 14 százalék után.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

G7: szabályozni kell a mesterséges intelligenciát

ked máj 23 , 2023
A G7 vezetői szombaton a mesterséges intelligencia (MI) „megbízható” fenntartása érdekében technikai szabványok kidolgozására és elfogadására szólítottak fel, mondván, hogy a technológia irányítása nem tartott lépést a növekedéssel. A japán Hirosimában ülésező G7-országok vezetői elismerték, hogy a „megbízható mesterséges intelligencia közös jövőképének és céljának” eléréséhez szükséges megközelítések eltérőek lehetnek, ugyanakkor […]
mesterséges intelligencia

És még ez is...