Biztonság: mi jöhet még? II.

bitcoinAz ESET kutatói az előző évekhez hasonlóan elkészítették éves, a számítógépek elleni várható támadásokról szóló elemzésüket. Idén a tavalyi veszélyek mellett fokozódni fognak a célzott támadások, a fizetési rendszerekre és a dolgok internetéhez kapcsolódó támadások is.

Fizetési rendszerek a célpontban
Az online fizetési rendszerek elterjedésével párhuzamosan az ezeket érő számítógépes támadások száma is növekszik. Az interneten keringő évről évre jelentősebb pénzösszegeknek köszönhetően a kiberbűnözők az idén is kiemelt erőfeszítéseket fognak tenni a fizetőrendszerek elleni támadásokba. Ugyanebbe a sorba tagozódik be az online valuta (bitcoin) ellen elkövetett támadások is. A legújabb ilyen támadások már nem csak a veszélybe került felhasználók online pénzét képesek ellopni a tárcáikból, hanem a botnet hálózatok révén rejtett bányászatot is folytatnak a megfertőzött zombigépek kapacitását kihasználva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megvannak mik fogják megkeseríteni az életünket 2015-ben

sze jan 14 , 2015
Az asztali számítógépeket és az okostelefonokat egyaránt megfertőző kártevők rohama jöhet idén — állítják a német G Data it-biztonsági társaság elemzői. Véleményük szerint a már “megszokottakon” kívül új fenyegetésekre is fel kell készülni. Várható, hogy a bűnözők egyszerre próbálják megfertőzni az asztali gépeket és a mobiltelefonokat, többek között azért, hogy […]
vírus

Friss, ropogós