Úgy tűnik vesztésre állunk a hekkerek ellen

hackerA Cisco legújabb éves biztonsági jelentése szerint csupán a szervezetek 45 százaléka bízik meg saját biztonsági felkészültségében, elsősorban az egyre merészebb és rugalmasan megtervezett támadások következtében. A megkérdezett vezetők ugyanakkor azzal is tisztában vannak, hogy a szabályozói szervezetek és a befektetők elvárják a kiberbiztonsági kockázatok megfelelő kezelését. A digitalizáció terjedése további kihívások elé állítja az üzleti és közszférát egyaránt.

A jelentés szerint az internetes eszközök 92 százalékán ismert sérülékenységek találhatók. A vizsgált eszközök közel harmadára (31 százalék) pedig már nincs gyártói támogatás. A szakemberhiány miatt a vállalatok egyre inkább a feladatok kiszervezésével tartják egyensúlyban biztonsági portfóliójukat. A kiszervezés aránya a 2014-es 14 százalékról, 23 százalékra nőtt 2015-ben. Az online bűnözök a WordPress portálrendszert és a közösségi média felületeit is felhasználják. A bűnözők által használt WordPress domainek száma 221 százalékkal nőtt 2015 február és október között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Agy-gyantát a dolgozóknak

sze febr 17 , 2016
Sallai György, a KPMG információbiztonsági tanácsadásért felelős igazgatója szerint az információbiztonság érdekében a különböző hardveres és szoftveres megoldások mellett öt további intézkedés megkerülhetetlen. 2. Munkavállalók képzése Az adatvesztések második leggyakoribb oka humán kockázatra vezethető vissza. Ezeket akár egy olyan költségkímélő biztonsági tréninggel is meg lehet akadályozni, amelyik nyomatékosan felhívja a […]
Mézga Köbüki