A focivébé technológiáját kínálja az SAP


Hamarosan minden labdarúgó egyesület számára elérhetővé válik a vb-győztes német fociválogatott által használt technológia. Az SAP szoftvercég által kifejlesztett megoldás révén minden egyes játékos teljesítménye monitorozhatóvá, elemezhetővé válik, így jobbá tehető a csapat összteljesítménye. A várhatóan nyáron piacra kerülő termék a meccsek, edzések valós idejű monitorozáson túl a játékosok egészségügyi állapotának nyomon követésében, a tréningek megtervezésében, valamint az adminisztrációban is segíti a fociegyesületeket, egységes platformon. A bármilyen eszközön elérhető megoldás mögött az óriási mennyiségű adatokat valós időben kezelni képes HANA technológia bújik meg.

A technológia nyújtotta lehetőségek nemcsak a focicsapatokat, hanem a cseh nemzeti hokiszövetséget is segíti, amely a most zajló vébén használja az SAP megoldását. A hokis prototípust a cseh hokiszövetséggel közösen fejlesztették ki. Segítségével gyorsan és hatékonyan lehet elemezni az egyes csapatok stratégiáját, és ennek megfelelően készülni az összecsapásra. Ez esetben a 12 kamera képét elemző megoldás 37 különböző kritérium alapján analizálja a meccsen történteket, a játékosok teljesítményét, és segíti az edző munkáját. Meg nem erősített értesülések szerint a megoldás bevezetése két és félmillió cseh koronába, azaz közel harmincmillió forintba került a szövetségnek.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Úgy nő az online tévézés, mint a kis gömböc

sze máj 20 , 2015
A Media Hungary 2015-ön az összes friss és meghatározó hazai és nemzetközi iparági trend terítékre került: szó volt például az online tévézés előretöréséről, a második képernyő fontosságáról, illetve a digitalizáció hagyományos médiára kifejtett, egyre növekvő hatásáról. Konklúzióként levonható, hogy a magyar média- és kommunikációs piac viszonylag gyorsan reagál a változásokra […]
Tévénézés, televízió