Az FBI újraindította a nyomozást Hillary Clinton e-mailjeinek ügyében

1

Hillary-ClintonAz amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) újraindította a nyomozást a demokraták elnökjelöltje, Hillary Clinton e-mailjeinek ügyében.

James Comey, az FBI igazgatója a kongresszusnak küldött levelében jelentette be a döntést. Arról tájékoztatta a képviselőket és a szenátorokat, hogy munkatársai – miközben egy ettől független ügyön dolgoztak – új elektronikus levelekre bukkantak, amelyek “hozzátartoznak” a Clinton-féle e-mailek korábbi vizsgálatának ügyéhez. Közlése szerint az FBI-nak át kell néznie ezeket a leveleket is, hogy megállapítsa, tartalmaznak-e titkosított információkat, s ennek fényében az FBI korábbi döntése – miszerint nem javasol vádemelést a demokrata párti elnökjelölt ellen – változatlanul érvényes-e.

Comey arról nem tájékoztatta a törvényhozókat, hogy hol és hogyan találták meg a leveleket, s várhatóan mennyi ideig tart majd az átvizsgálásuk. Júliusban az igazgató úgy foglalt állást, hogy Clinton ugyan hibát követett el, amikor külügyminiszterként nem a hivatali – tehát biztonságos – email-fiókját, hanem a magánszerverét használta hivatalos levelezésre, de nem bizonyítható, hogy titkosított információk kerültek volna nyilvánosságra, így az FBI nem is javasolt vádemelést az igazságügyi minisztériumnak.

One thought on “Az FBI újraindította a nyomozást Hillary Clinton e-mailjeinek ügyében

  1. A nagyira nemhogy a macskámat, de ahogy szokják mondani, 'a körmöm alatt a feketét' nem bíznám. Mondjuk az ellenfél sem kutya! Dehát szeressük egymást, mint a galambok, csak hogy maradjunk az állatoknál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A mobiltelefonok fele kockázati tényező

szo okt 29 , 2016
A Kaspersky Lab által közzétett legújabb kutatás szerint világszerte a mobil készülékek magas kockázatot jelenthetnek a megfelelő védelem hiánya miatt. A 21 országos, 12 ezer válaszadóval készült kutatás szerint a megkérdezettek többsége telepített vírusirtót tabletjére, okostelefonok esetében ez az arány csupán a fele. Az emberek hajlamosabbak számítógépeiket védelemmel ellátni (88 […]
okostelefon

Friss, ropogós