Ennyit veszthetsz, ha feltörik valamelyik online fiókodat

moneyA Kaspersky Lab és a B2B International közös kutatása szerint az elmúlt év során a válaszadó felhasználók közel fele szembesült idén azzal, hogy feltörték valamilyen – e-mailes, közösségi oldalnál lévő vagy bármilyen – online fiókját, erről a válaszadók 14 százaléka számolt be. Amellett, hogy a feltört fiókokat spam és rosszindulatú hivatkozások terjesztésére használják a kiberbűnözők, okozhatnak pénzügyi veszteségeket is. Ugyanis a felhasználók postafiókjaiban gyakran találhatók a fizetési szolgáltatók és online áruházak által regisztrációkor vagy jelszó-visszaállítási kérelem alkalmával küldött bejelentkezési információk.

A válaszadók 31 százaléka számolt be az elmúlt egy év során történt, malware-rel kapcsolatos incidensről, amelyből öt eset közül egy pénzveszteséggel járt. A rosszindulatú programok által okozott kár átlagos összege 161 dollár volt, amelyek többek között tartalmazták a fertőzés következményeinek enyhítésére fordított pénzt, az it-szakember díját és a speciális szoftver árát. „Egyes felhasználók úgy tekintenek a kiberfenyegetésekre, mint valamilyen távoli veszélyre, amely kizárólag a kibertérben képes károkat előidézni. Azonban sok online fenyegetés okoz nagyon is érzékelhető kellemetlenséget – adat- vagy pénzvesztést – a fizikai világban” — mondta Jelena Karcsenko, a Kaspersky fogyasztói termékekkel foglalkozó részlegének vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ildikó asszony: skype és mobiltelefon nélkül is lehetett élni

pén jan 2 , 2015
St. Martin tízéves korában az általános iskolában ismerkedett meg Ildikóval, akivel húszévesen kötöttek házasságot. Szentmártoni Imre zenészkarrierje elején éjjel dolgozott, nappal konzervatóriumba járt, egy évbe telt, mire fel tudta hozni családját a fővárosba, és mikor már végre együtt lehettek volna, a szaxofonművész külföldi állásajánlatot kapott. “Akkor még nem volt skype, […]

Friss, ropogós