Pénztárgépmizéria: kapkodás, fejetlenség

hackerxHamarosan hackerek is segítik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkáját, hogy kiszűrjék az onlinekassza-rendszer kijátszását célzó próbálkozásokat – írja az MTI. Vágujhelyi Ferenc, a NAV informatikai elnökhelyettese elmondta: a hackerek megpróbálják feltörni az engedélyezett, vagy engedélyre váró gépeket. Ha sikerül, akkor jelzik a problémát a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalnak (MKEH), vagy ha jogszabályi szintű beavatkozásra van szükség, a szakminisztériumnak. A hackerlabor működtetésének célja, hogy a hatóság előbb fedezze fel az esetleges biztonsági réseket, mint az ügyeskedők. A NAV informatikai elnökhelyettese szerint a magyar szisztémát nagyon nehéz kijátszani. A vezető elmondta, egyrészt műszaki, másrészt adatbányászati módszerekkel is kiszűrik a csalásokat.

Vélemény: Sokkal megnyugtatóbb lenne, ha kétes alakok felkérése helyett elég idő lett volna biztosítva a rendszer tervezésére és megalkotására.
-szerk-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magyarkák: elenyésző az esély a startuppá válásra

csü jan 23 , 2014
A magyar cégek alig egy százalékából lesz startup vállalkozás: évente több tízezer magánember alapítja meg első vállalkozását, ám e cégek 99 százaléka a legjobb esetben is mikrovállalat marad, csupán töredékük válik a szó legszorosabb értelmében startup vállalkozássá – áll az Opten céginformációs szolgáltató MTI-hez eljuttatott elemzésében. A felmérés szerint a […]