ORFK: így használ az okoseszközöd I.

A mobileszközöket (okostelefonok, táblagépek) nem csak otthon vagy munkahelyünkön használjuk, ezért egyre nagyobb a kockázata, hogy illetéktelen kezekbe kerülnek.

Az okoseszközökön bizalmas és személyes adatokat tárolunk, ezért elvesztésük vagy ellopásuk esetén az illetéktelen személyek hozzáférhetnek az eszközön tárolt üzenetekhez, fényképekhez, videókhoz, személyes és bankkártya adatokhoz, valamint a banki és közösségi oldalak bejelentkezési adataihoz. Az illetéktelen hozzáférésből adódó kockázatok elkerülése érdekében gondoskodjunk mobileszközeink megfelelő védelméről — javasolják az ORFK szakértői.

Képernyőzár
Ha az eszközünk illetéktelen személy kezébe kerül, megfelelő védelem hiányában bárki könnyen hozzáférhet adatainkhoz. Ennek megelőzésére a legegyszerűbb, ha használjuk a automatikus képernyőzárat, így ha nem használjuk az eszközt, az előre beállított idő után a képernyőzár automatikusan bekapcsol. A telefon feloldásához használjuk a készülék lehetőségei közül a számunkra legmegfelelőbb megoldást: kódszám, jelszó, ujjlenyomat, arcfelismerés, és így tovább. Ajánlott bekapcsolni a PIN-kód kérését is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Notórius mobiltelefontolvajt fogtak siófokon

vas febr 4 , 2018
G. Mária 2018. január 19-én meglátogatta ismerősét a siófoki kórházban, ami után besurrant egy kórterembe és eltulajdonított egy mobiltelefont. Pár nappal később ismét visszatért az intézménybe és egy másik kórteremből is mobiltelefont tulajdonított el. A rendőrök az asszonyt 2018. január 31-én Siófokon belterületén fogták el, amely intézkedés alkalmával az egyik […]