Szívesen emlékszel vissza a régi időkre? Játssz retró témájú kvízekkel!

keresztlabda.huA hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes években másként működött a világ, mint manapság. Kevésbé voltak modernek a technológiai berendezések, ugyanakkor sokan mégis nosztalgiával tekintenek vissza ezekre az évtizedekre.

Nem véletlenül, az emberek ugyanis gyakrabban tartották egymással személyesen a kapcsolatot, hiszen akkoriban még nem volt internet, és mobiltelefon sem lapult mindenki zsebében.

Ha szeretted az akkori időket, és szívesen visszarepülnél gondolatban kicsit a múltba, akkor a Keresztlabda oldalán található retró kvízeket éppen neked találták ki!

Milyen kvízekről van szó?

A fenti weboldalon egy csokornyi retró tematikájú kvíz van, amely a huszadik század utolsó harmadával kapcsolatos kérdéseket tartalmaz. Ha kedvelted a régi idők slágereit, előadóit, akkor biztosan sok pontot fogsz szerezni a retró zenei kvíz kitöltésekor. Az ilyen jellegű feladványok esetében általában olyan kérdésekre kell válaszolnod, hogy ki az előadója az egyik vagy másik szerzeménynek.

A jó hír az, hogy nem kell fejből válaszolnod egy-egy kérdésre. Ha hirtelen leblokkolnál, akkor jól fognak jönni a válaszlehetőségek, amelyekből általában három tartozik egy-egy feladványhoz. Így már könnyebb lesz a dolgod, és ha egyáltalán nem jut eszedbe a megfejtés, akkor tippelhetsz is.

Nem csak zenével kapcsolatos retró kvízek vannak

A Keresztlabda oldalán a televízióban futó műsorokkal kapcsolatos retró kvízekből is akad bőséggel. Meg tudod mondani, hogy az egyes mesékben ki milyen kapcsolatban állt egymással? Vagy hogy milyen nyelven beszélt Gusztáv? Vigyázz, vannak becsapós, trükkös feladványok is!

Akadnak olyan kvízek is, amelyek vegyesen kérdeznek bele a 80-as évek tévéműsoraiba. Mit tudsz felidézni a Columbo sorozat kapcsán? Na és a Szomszédok sorozatra emlékszel? Milyen műsorokat vezetett Rózsa György?

Akkoriban még a reklámok is más jellegűek voltak, sőt, még adásszünet is volt. Ezekkel kapcsolatban is kaphatsz kérdéseket, ha kitöltöd ezeket a retró kvízeket.

Alaposan megtornáztathatod az elmédet!

Ha az ötvenes, hatvanas, hetvenes vagy nyolcvanas években születtél, akkor egy sor kérdésre biztosan fogod tudni a választ a retró kvízek esetében. Persze biztosan lesznek olyanok, amelyek alaposan próbára fogják tenni az emlékezőtehetséged.

Lehet, hogy egyes műsorok, szlogenek vagy elnevezések már nem is rémlenek. Ne csüggedj ilyen esetben sem, hiszen tippeléssel is elég jók az esélyeid. A rendszer végül mindig megmutatja, hogy helyesen találgattál-e. Ha nem, akkor lehet, hogy a fejedhez fogsz kapni, hogy erre vagy arra hogy-hogy nem emlékeztél!

A kvízekkel nem csak elütheted az időt, hanem karban is tarthatod az agyadat. Sok kellemes emléket fel is idézhetsz, és eltűnődhetsz, hogy mennyire másként mentek akkoriban a dolgok, és mi minden változott azóta.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Aranyotthon.hu: aranyat tisztességes áron

pén aug 18 , 2023
Az aranyotthon.hu büszkeségtől dagadó kebellel jelentette be új webáruházának indulását, amely szerintük egyedülálló és kényelmes vásárlási lehetőséget kínál a vásárlóinak. Az oldalt üzemeltető, idén február végén alapított társaság, Gold2Home Kft. cseh vezetője, Vych Tomás arra összpontosít, hogy befektetési érméket, tömböket és gyűjtői érméket kínáljon a világ jelentősebb pénzverdéitől, s mindezt […]
arany

És még ez is...