Got Talent: így is lehet kedvet csinálni az informatikához

gyermek-szamitogep-IFSNéhány héttel ezelőtt Per Åsberg részt vett a NextUp informatikai versenyen Stockholm Szilícium-völgyében, Kistában, ahol 14 éves gyerekek versengtek. Az IFS márkamenedzsere a vállalatirányítási rendszereket fejlesztő társaság blogjában számolt be tapasztalatairól. A verseny egyik célja, hogy növelje a fiatalok, és különösen a fiatal lányok érdeklődését az informatika iránt. A kezdeményezés iránt az it-ipar részéről is óriási volt az érdeklődés, számos nagy cég szakembere vett részt az eseményen. Maga a verseny korábban, az elmúlt év végén kezdődött, amikor a HP, az Ericsson és az IFS számos iskola osztályát kérte fel, hogy vegyenek részt egy-egy informatikai probléma megoldásában. A technológiai cégek az elmúlt hónapokban együtt dolgoztak a felkért osztályok diákjaival, s folyamatosan segítették a gyerekek munkáját.

A NextUp hihetetlen jó hangulatban zajlott. Több száz tinédzser vett részt, szurkoltak az osztályuk képviselőjének a döntő alatt, amikor azok bemutatták elképzeléseiket ugyanúgy, mint a tehetségkutató műsorokban az már megszokott. Åsberg egyik felfedezése az volt a fiatalok megoldásaival kapcsolatban, hogy mindegyik megoldás arra törekedett, hogy az unalmas feladatokat játékossá, szórakoztatóvá tegye. A megoldásokban szinte minden esetben, ha a felhasználó elvégzett egy feladatot, azonnal jutalmat kapott. Mindezen túl érdekes volt a svéd szoftvercég márkamenedzserének, hogy a gyerekek teljes természetességgel használták a megoldásaikban a virtuális valutákat, a felhőt, és a tárgyak internetét. Åsberg szerint a verseny annyira sikeres volt, hogy szinte biztos abban, hogy tíz év múlva nagyon sok versenyzővel fog találkozni, mint kolléga.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ügyfélkapu: tíz éve kezdődött

sze ápr 15 , 2015
Az épp tíz éves Ügyfélkapun már csaknem száz e-szolgáltatás érhető el. A regisztrált felhasználók száma tíz éve folyamatosan emelkedik és idén a második negyedévben várhatóan meghaladja a kétmilliót, március végén ugyanis már több, mint 1 millió 971 ezer regisztrált felhasználója volt a Kormányzati Portálnak. A regisztrációval használható szolgáltatások listája is […]