A konténerrendelés rejtelmei: mire figyeljünk?

budapest-kontener.euA konténeres sittszállítás segítségével hatékonyan el lehet szállítani az építkezésen, lomtalanításon és felújításon keletkezett hulladékot. A folyamat nagyon egyszerű, de érdemes odafigyelni az egyes lépésekre, valamint felkészülni a konténer fogadására és elhelyezésére. A sittszállítás ma már bárki számára elérhető.

Felkészülés a konténerrendelésre

A konténerrendelés egy nagyon egyszerű folyamat, de bizonyos előkészületekre szükség van. Ma már találhatunk olyan céget, ami Budapest összes kerületébe rendelkezik behajtási engedéllyel. Azonban nem ez az egyetlen engedély, amire szükség lehet a művelet során. Ha a konténert nem tudjuk az udvaron vagy az építési területen elhelyezni, csak közterületen, akkor be kell szerezni egy közterület-használati engedélyt. Ezt minden esetben a megrendelőnek kell elintéznie. Nem kell megijedni, az igénylés is egyszerű az illetékes önkormányzatnál.

Helyet is biztosítani kell, ami általában akkora, mintha két személyautóval parkolnánk egymás mögé. Erre azért van szükség, mert a teherautó maga mögé helyezi le a konténert, így mindkettőnek kell hely. A felvételkor is ugyanennyire lesz szükség. Ha megoldható az udvaron, a műveleti területen elhelyezni a tárolót, akkor a kapubeálló méretére kell odafigyelni: 3 méter magasság és 3 méter szélesség elengedhetetlen a biztonságos közlekedéshez.

Maga a megrendelés folyamata nagyon egyszerű: csak meg kell adnunk a szállítás idejét és helyét, meghatározni a konténer méretét, amire szükségünk lesz, valamint pontos leírást adni a hulladék összetételéről. Fontos, hogy mindent alaposan ellenőrizzünk még a kapcsolatfelvétel előtt. Vannak olyan anyagok, amelyeket nem lehet így szállítani, a tárolónál pedig érdemes nagyobbat rendelni, mint amire elsőre gondoltunk.

Mi kerülhet a konténerbe?

Ez az egyik leggyakoribb kérdés sittszállítás során. Lomtalanításnál nyugodtan bepakolhatjuk a padláson, tárolókban, raktárakban, garázsban, pincében található tetőcserepeket, parabola antennákat, berendezési tárgyakat, bútorokat, elektronikai cikkeket, könyveket, ruhákat, bicikliket, ágykeretet, ágybetétet, műanyag tárolókat, mosógépet.

Építkezés esetén a konténerbe kerülhetnek a kötőelemek, beton, fa és fém darabok, tégla, csempe, vízvezetékcsövek, gipszkarton, álmennyezet.

Kerüljük a veszélyes hulladékot

Bizonyos anyagokat szigorúan tilos konténerrel szállítani. Ilyen például a szárazelem, autó és teherautó-gumi, festékek, vegyi anyagok, tinták, növényvédő szerek, gyanták, azbeszt pala, azbeszt, használt sütőolaj, higanytartalmú hulladékok, akkumulátor, olaj és olajos rongy.

Ha ezek közül bármelyik megtalálható a szemét között, különítsük el és mindenképpen kérjünk tanácsot a szállító cégtől, hogy mégis milyen módon lehet megszabadulni tőle.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Belefáradtál a folytonos szőrtelenítésbe? Válaszd a lézeres eljárást!

szo okt 14 , 2023
Szinte valamennyien szembesülünk a szőreltávolítás problémájával, ki többször, ki kevesebb alkalommal, függően attól, hogy milyen típusú a bőrünk és a szőrünk mennyisége. A legtöbben a napi borotválással tüntetik el testük egyes részeiről a felesleges szőrszálakat, mások inkább tartósabb megoldásokban gondolkodnak. Akár az epilálás vagy a borotválás mellett döntünk, biztosak lehetünk […]
aesthetica.hu

És még ez is...