Előbb mérj, azután merj belevágni: tanácsok migránsoknak

collstockNagy macera, legalábbis informatikai szempontból, ha két vállalat összeolvad, az egyik felvásárolja a másikat, szoftvereket, hardvereket kell leselejtezni, bevezetni, migrálni, kész idegbaj. S mivel “szezonja” van a migrálásnak, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet munkatársai segítő kezet nyújtanak azoknak a társaságoknak, amelyek rászorulnak.

1. Mérjük fel, mit kell költöztetnünk!
Az első lépés a legtöbb vállalatnál a migrációs terv készítése. A tervezéshez azonban tudnunk kell, hogy pontosan mi minden vár áthelyezésre. Egy adatközpont ugyanis rendkívül összetett környezet, rengeteg különféle hardverrel és szoftverrel. Áthelyezéskor azon van a hangsúly, hogy az üzleti alkalmazások működésében minél kevesebb legyen a kiesés. De mielőtt bármilyen tervezésbe belekezdünk, minden egyes alkalmazás esetében végig kell gondolnunk, hogy kik dolgoznak az adott alkalmazással, milyen frissítések várhatóak a közeljövőben, mi a maximálisan megengedhető állásidő, illetve milyen erőforrásokra, illetve szerverre, hálózatra, tárhelyre vagy operációs rendszerre van szükség a program futtatásához. Csak az üzleti igények és lehetőségek felmérése után tudunk olyan adatközpont-migrációs stratégiát kialakítani, amely kiterjed a költöztetés teljes folyamatára, időtartamára és költségeire.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így lop meg téged is a Potato

hét aug 10 , 2015
Amilyen megátalkodottak, még esküvői meghívóba és a Truecrypt titkosító szoftverbe is rejtettek trójai kártevőt a kiberbűnözők. A szlovák ESET kutatói arról számoltak be, hogy sikeresen azonosítottak be a Win32/Potao nevű kártevő családot. Bár az első verziók mintáit már 2011 óta detektálja számos antivírus megoldás, az okokról, motivációkról és a háttérben […]
Orosz hacker