Már megint vesztett az Apple

AppleAz Apple megsértett két távközlési szabadalmat, amelyeket az iPhone-ban és az iPad-ban is használ az almás társaság, döntött a londoni fellebbviteli bíróság, elutasítva a technológiai óriásvállalat fellebbezését.

A texasi székhelyű Optis Cellular Technology LLC 2019-ben perelte be az Apple-t azon szabadalmak használata miatt, amelyek az Optis szerint alapvető fontosságúak bizonyos technológiai szabványok, például a 4G szempontjából. A londoni legfelsőbb bíróság tavaly úgy döntött, hogy az Optis két 4G-s szabadalmát megsértette az Apple, amely májusban fellebbezett a döntés ellen, azzal érvelve, hogy a két szóban forgó szabadalom nem volt alapvető fontosságú a 4G szabványok szempontjából, ráadásul nem is sértette meg ezeket a szabadalmakat.

A fellebbviteli bíróság azonban elutasította a fellebbezést, és Colin Birss bíró az ítéletében kijelentette, hogy a Legfelsőbb Bíróság „jogosan utasította el az (Apple) jogsértés hiányára vonatkozó érvelését”, valamint a szabadalmak alapvető fontosságának kérdését. A keddi ítélet a legújabb döntés az Apple és az Optis közötti jogi csatában, amely 2019-ben kezdődött. A Fellebbviteli Bíróság a múlt hónapban helyt adott az Optis fellebbezésének egy korábbi, két másik 4G-vel kapcsolatos szabadalom visszavonásáról szóló határozat ellen, miután októberben az Optis egy olyan ítéletet hozott, amely szerint az Optisnak joga van a jogsértő szabadalmak Apple általi megsértésének megakadályozására, mielőtt a bíróság döntést hozna a tisztességes, ésszerű és megkülönböztetéstől mentes felhasználási feltételekről.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az inflációnak annyi: Elindult az online árfigyelő rendszer

szo júl 8 , 2023
ShareTweetPinShareVégre elindult 2023. július elsején az online árfigyelő rendszer, amelyet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szakmai támogatása mellett hozott létre. A árfigyelő oldalon az első két napban mintegy kétszázezren tájékozódtak az online rendszerbe bevont 62 termékkategóriába tartozó termékek nyilvántartott árairól. Az árfigyelő oldal célja – az alkotók […]
akció

És még ez is...