Mezőgazdasági, élelmiszeripari munkák Szekszárdon

szekszardallas.huA mezőgazdasági munkák lehetnek idényjellegűek, vagy állandóak. A végzettséget tekintve is különbözőek az elvárások, van amihez semmi sem kell és van, amihez egyetemi diploma szükséges. Hasonló a helyzet az élelmiszeripari munkák terén is. Cikkünkben ezek közül válogattunk.

Mezőgazdasági gépmunkás, traktoros

Idénymunkák közül a legtöbb álláshirdetés a Szekszardallas honlapján a traktoros munkakörre adtak fel. Például egy szőlőbirtok keresi megbízható új kollégáját, aki a szőlőhegyi lankákon traktor segítségével segítene tavasztól őszig.  A munkához traktorvezetői képesítés és gyakorlat szükséges, más kikötés nincs.

Hentes

Élelmiszeripari munkák között a legnépszerűbben a feldolgozóüzemek, vágóhidak által feladott hirdetések. Például egy szekszárdi vágóhídra keresnek felhajtásban, hűtésben és vágásban jártas munkatársakat. A munkáért cserébe a jövedelmen kívül étkezést és szállást biztosítanak.

Vetőmagelőállítási felelős

Igazi különlegesség ez a munkakör. Annak, aki majd betölti ezt a pozicíót, a napraforgóvetőmag-termeltetésben kell részt vennie, ami egyrészt magában foglalja, megtervezi a vetőmag-előállítások tervezését, másrészt előkészíti a szezonális munkákat.

A szezonban területi szaktanácsadást végez, rendszeresen szemléz a vetéstől a betakarításig. Intenzíven kapcsolatot tart a vetőmagtermelő gazdaságokkal az előzetes tárgyalásoktól az elszámolásig. A vetőmag-feldolgozás során a mennyiségi és minőségi paramétereket nyomon követi, kimutatások készít. Előkészíti a bérfeldolgozáshoz, egyéb szolgáltatásokhoz köthető számlákat.

Az álláshoz tartozó elvárások a következők: agrár- és/vagy társadalomtudományokban szerzett legalább BsC szintű végzettség, B kategóriás jogosítvány, haladó szintű számítástechnikai ismeretek, jó kommunikációs képesség. Előnyt jelent, ha valaki már dolgozott vetőmaggal.

Béren kívüli juttatások mellett a cég biztosítja a munkavégzéshez szükséges eszközöket, például céges autót, laptopot és telefont.

Kertészmérnök, agronómus 

Egy Szekszárd melletti kertészet hideghajtatásban termel salátát, kínai kelt, káposztát, kukoricát és vajretket.

A belépő kertészmérnök fogja irányítja a fóliaházas termesztést, ellenőrzi a növények fejlődését, biztosítja a megfelelő védelmet és tápanyagellátást, elemzi a mérési eredményeket, napi kapcsolatot tart fenn a cég más agronómusaival, tulajdonosaival, beszállítóival.

Elvárás a két éves szakmai tapasztalat, a Microsoft irodai programjának ismerete és B kategóriás jogosítvány. Előnyt jelent a mezőgazdasági, növénytermesztési területen szerzett tapasztalat.

Átlag feletti fizetés, mobiltelefon, útiköltség térítés, éves bónuszok és egyéb juttatások is ütik az agronómus markát.

A mezőgazdaságban dolgozni, bár kihívásokkal teli az egyre szélsőségesebb időjárás következtében, mégis nagyszerű, látni, ahogyan a gondoskodást meghálálják a növények és bő termést hoznak.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Válasszon megfelelő üzleti partnert!

ked márc 21 , 2023
Az üzleti élet nem egyszerű és nem egy leányálom. Idővel sok olyan buktatóra derülhet fény üzleti partnerünkkel kapcsolatban, amit akár egy gyors utánajárással könnyen elkerülhettünk volna. Fontos, hogy a tényleges, valós információink legyenek partnerinkről, hogy magabiztosan tudjunk dönteni, amikor tárgyalásokra, vagy az üzlet megkötésére kerül sor. Mi kell a felelős […]
creditonline.hu

És még ez is...