Légfegyverek: a lövészet öröme ENGEDÉLY NÉLKÜL

onvedelmibolt.huA légfegyverek 7,5 J csőtorkolati energia alatt köztudottan SZABADON TARTHATÓAK Magyarországon, emberélet kioltására alkalmatlanok – az alapvető biztonsági szabályokat azonban használatuk során be kell tartani. A légfegyverek azok, melyekkel a legtöbb átlagember kapcsolatba kerül, jellemzően a csőletörős légpisztolyok, légpuskák képében. Azonban a választék ennél sokkal nagyobb!

Az Önvédelmi Boltok az önvédelemre alkalmas eszközökön túl a nem arra való légfegyverekből is széles választékot kínál!

Megtanulhatunk velük lőni

A légpisztolyok és légpuskák alapvetően otthoni hobbi-lövészetre, fegyverkezelés gyakorlására, illetve sportcélra alkalmasak. A légfegyverek legtöbbje légfegyver a törvényi 7,5 J-os korlát miatt 4,5 mm-es, a többlövetűek legtöbbször acél gömblövedéket lőnek sima csőből, míg a huzagolt csövű egylövetűek ólom diaboló (szoknyás) lövedéket lőnek.

Fontos: a 7,5 J csőtorkolati energia feletti légfegyverek ENGEDÉLYKÖTELES LŐFEGYVEREK, az Önvédelmi Boltok csak szabadon tartható légfegyvereket forgalmaznak.

Sokféleség

A többlövetű légfegyverek többsége olcsó, 12-grammos szén-dioxid-patront használ energiaforrásként, de klasszikus csőletörős rugós és elősűrített pneumatikus (Pre-Charged-Air) modellek is elérhetőek, ezek esetében izomerőnkkel kell minden lövés előtt a kilövéshez szükséges energiát a fegyverbe „betáplálni”.

A szén-dioxid patronos légfegyverek jellemzően 60-80 lövést tudnak leadni egy patronnal, tehát nevetségesen olcsón lehet velük lövészkedni. A szén-dioxidos légpisztolyok tárkapacitása jellemzően a 6-20 db lövedék között mozog – így tényleg egészen élethűen lehet akár a maroklőfegyveres lövészet alapfogásait elsajátítani velük. Különösen, mivel többségük létező valódi pisztolyt vagy revolvert másol formájában.

A hobbicélú légpisztolyok 8-10 méteren belül, a légpuskák 15-20 méterig alkalmasak céllövészetre.

Jogi alapok

A 7,5 J alatti légfegyvereket töltetlenül, elcsomagolva lehet közterületen, tömegközlekedési eszközön szállítani.

Lövészetet magánterületen (kert, pince, padlás stb.), lőtéren lehet végezni velük – úgy, hogy a lövedék nem hagyhatja el a magánterületet.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Legyen a te céged az élen!

ked febr 13 , 2024
ShareTweetPinShareMa már nem elég egy frappáns ötlettel előrukkolni. Jobban kell csinálnunk, mint a többi piaci szereplő, és a versenyképességünket sem szabad elveszíteni. Az utóbbit számos tényező befolyásolja, járjuk körbe kicsit ezt a témát! Hatékonyabb cégműködés kiépítése A versenyképesség kéz a kézben jár az effektív szervezeti működéssel. Ahhoz, hogy fent maradjunk […]
Üzleti megbeszélés - kézfogás - avalex.hu

És még ez is...