Van különbség a vízhiányos és a száraz bőr között?

skinshop.huAmikor tisztában vagyunk azzal, hogy milyen bőrtípussal rendelkezünk, akkor fogjuk tudni azt is, hogy milyen készítményeket válasszunk annak érdekében, hogy valóban ideális bőrápolási rutint alkalmazzunk.

Nagyon fontos, hogy jól döntsünk!

A skinshop.hu hidratáló arckrémei között megtaláljuk a tökéletes ápolókrémet akár száraz, akár vízhiányos a bőrünk. Egyáltalán nem mindegy, hogy melyik igaz ránk, hiszen a száraz bőr az egy típus, míg a vízhiányos állapot gyakorlatilag bármelyik bőrtípus esetében kialakulhat, s minden esetben fontos az is, hogy megfelelően foglalkozzunk a problémával.

A bőrápolási rutin alapvető lépései nem hiányozhatnak

Az első tennivaló pedig minden bőrtípus és probléma esetén az alapos arctisztítás kell, hogy legyen. Ezt követhetik a tonerek, illetve az esszenciák, amelyek képesek arra, hogy antioxidánssal, vitaminokkal, valamint a nedvesség pótlásáért felelős anyagokkal rengeteget tegyenek bőrünk egészségéért. A szérum nemcsak hidratáló hatással bírhat, hanem például bőrnyugtató is lehet. A végső lépésként következhet a hidratálókrém, amit szintén érdemes a saját bőrtípusunkra szabni.

Hogyan találhatjuk meg az ideális hidratálót?

A hidratáláshoz nagyon széles palettából tudunk választani, ami egyszerre jelent remek lehetőséget arra, hogy rátaláljunk az igazira, ugyanakkor okozhat problémát is, hiszen az állag, a bőrtípus, valamint az alkotóelemek is jelentős kérdésnek számítanak, amikor a tökéletes krémre vadászunk.

A száraz bőrnél mindenképpen a saját bőrzsír, az úgynevezett lipidréteg visszaállítása az elsődleges. Amennyiben ilyen bőrünk van, biztosan kedvelni fogjuk a nehezebb hidratálókat, amelyek gazdagon táplálnak. A ceramidok, a glicerin, az urea, a she vaj, továbbá a különféle növényi olajok lesznek a legideálisabb összetevők, érdemes ezeket keresni a készítmények címkéin.

A vízhiányos bőrállapot gyakorlatilag bármelyik bőrtípus esetében előfordulhat. Amennyiben ezzel a problémával szembesülünk, akkor a legfontosabb alkotóelemek azok, amelyek vizet tudnak megkötni a bőrünkben. Az egyik legfontosabb összetevő a hialuronsav, ami az egyik leghatékonyabb vízmegkötő anyag, ami ráadásul a szervezetünktől sem idegen, hiszen ott is megtalálható. Érdemes a glicerint is az alkotóelemek között keresni, ahogy a panthenol is kifejezetten hasznos ebből a szempontból. Utóbbi ráadásul nyugtatja és regenerálja is az arcbőrt, ezért érdemes rendszeresen alkalmazni.

Mi a tanulság?

Az egyik legfőbb tétel az, hogy pontosan határozzuk meg azt, hogy milyen problémával állunk szemben. Ez adja ugyanis a megfelelő alapot ahhoz, hogy jól döntsünk, és a számunkra legmegfelelőbb kozmetikumokkal gondoskodjunk bőrünk szépségéről és egészségéről. A másik, amire ügyelni kell, az a rendszeresség a bőrápolásban, ehhez pedig elengedhetetlen egy jól átgondolt, alapos rutint összeállítani, amelyet nap mint nap tudunk alkalmazni. Bőrünk egész biztosan hálás lesz érte, de a tükörbe is örömmel tekinthetünk, ha betartjuk a fentieket.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

E-kereskedelmi eTOPLISTA e2022

csü máj 25 , 2023
A GKID a Mastercard közreműködésével felállította a Magyarországon működő, legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsorát. A mezőnyön nyomot hagyott az elmúlt év: helycserék és szélsőséges mozgások is tetten érhetők a legnagyobb 15 e-kereskedő körében. A GKID idén három tematikus rangsort állított össze. A TOP15 legnagyobb forgalmú e-kereskedő mellett ismét elkészült a […]
Szetnics László, a Mastercard digitális szolgáltatásokért és termékekért felelős regionális vezetője

És még ez is...