Az USA betiltja a Huawei és a ZTE berendezések értékesítését a kínai kémkedés miatt

Jessica Rosenworcel, az FCC elnökeA Biden-adminisztráció megtiltotta a kínai Huawei Technologies és a ZTE új távközlési berendezéseinek forgalmazását, mivel ezek „elfogadhatatlan kockázatot” jelentenek az Egyesült Államok nemzetbiztonságára. Az Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottsága (FCC) közölte, hogy a kínai megfigyelőberendezéseket gyártó Dahua Technology, a Hangzhou Hikvision Digital Technology és a Hytera Communications távközlési társaság által gyártott berendezések értékesítését vagy importját is tiltják. Washington attól tart, hogy Amerika elleni kémkedésére használhatja fel Peking a kínai technológiai óriásokat.

“Ezek az új szabályok fontos részét képezik az amerikai nép védelmére irányuló, a távközléssel kapcsolatos nemzetbiztonsági fenyegetésekkel szembeni folyamatos akcióinknak” – mondta Jessica Rosenworcel, az FCC elnöke. A Rosenworcel az intézkedést, amely gyakorlatilag megtiltja e cégek termékeinek eladásait az Egyesült Államokban, a múlt hónapban juttatta el az FCC másik három biztosának jóváhagyásra. Az ügynökség mind a négy biztosa – köztük két republikánus és két demokrata – támogatta a szigorítást.

A kínai cégek egyelőre nem kommentálták az amerikai lépést.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Huawei: nincs bizonyíték arra, hogy a cég biztonsági fenyegetést jelentene az USÁ-ra

ked nov 29 , 2022
Évek óta semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a Huawei Technologies bármilyen biztonsági fenyegetést jelentene az Egyesült Államok számára, így a vállalattal szembeni vádaskodások egyértelműen geopolitikai indíttatásúak – írta közleményében a kínai nagyvállalat. A Huawei az amerikai hírközlési hatóság azon pénteki intézkedésére reagált, amely nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva több kínai távközlési vállalat, […]
Huawei

És még ez is...